Windows 10 ažuriranje KB4512941 izazvalo crvene i narandžaste ekrane kod nekoliko miliona korisnika

Windows 10 problemi se pojavljuju i nestaju u proteklih nekoliko mjeseci, pa kompanija Microsoft ima pune ruke posla oko pronalaženja rješenja. Posljednji u nizu je i problem koji je u vezi sa jednim od ažuriranja, i koji bitno utiče na korisničko iskustvo.

Naime, radi se o ažuriranju KB4512941, koje je nedavno već izazivalo određene CPU probleme, ali to izgleda nije bilo dovoljno, pa sve više korisnika prijavljuje da se sve na njihovim Windows 10 računarima „pretvara u narandžasto ili crveno“. I dok su u nekim slučajevima samo screenshot-ovi narandžasti, u drugim se čitavi ekrani crvene, pa korisnici prijavljuju da tokom logovanja sve izgleda normalno, da bi nakon što unesu podatke sve postepeno postajalo crveno. Jedini element koji zadržava svoju prirodnu boju je kursor miša, što je ozbiljan problem za sve – od grafičkih dizajnera do onih koji samo uređuju fotografije sa porodičnog odmora.

Pročitajte još: Kako besplatno do Windowsa 10?

Budući da Microsoft još uvijek nije progovorio o posljednjem problemu korisnici ga rješavaju na različite načine, te neki jednostavno uklanjaju posljednje ažuriranje, dok drugi ažuriraju grafičke drajvere. Najviše su pogođeni Lenovo uređaji koji imaju Vantage aplikaciju zajedno sa Windows 10 majskim ažuriranjem 1903, a u tom slučaju se ispostavilo da resetovanje aplikacije pomaže.

Tačan broj pogođenih korisnika još uvek nije poznat, a činjenica je da je samo kompanija Lenovo u drugom kvartalu 2019. prodala 16,2 miliona računara na kojima je aplikacija Vantage unaprijed instalirana, što ukazuje na to da bi nekoliko miliona Windows 10 korisnika moglo da se suočava sa ovim problemom.

(Forbes, PCPress)

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.