Za one koji su uživali u retro World of Warcraft iskustvu kroz WoW Classic, Blizzard proširuje iskustvo uvođenjem klasične verzije Burning Crusade. To znači da će igrači moći proživjeti igrajući prvu ekspanziju World of Warcrafta baš kao što je bilo i kada je pokrenuto 2007. godine.

World of Warcraft Classic bit će ažuriran prvim proširenjem igre u istom retro stilu, najavio je Blizzard na BlizzConline događaju. World of Warcraft: Burning Crusade Classic dolazi kasnije ove godine, omogućavajući vam da se vratite u Outland kakav se pojavio 2007. godine.

Proširenje će vam omogućiti da igrate kao Blood Elf ili Draenei u WoW Classic. Sadržaj će se objavljivati ​​u fazama, omogućavajući igračima da vremenom progresivno doživljavaju Burning Crusade. To znači da se zajednica može pripremiti za događaje poput otvaranja Black Temple i Sunwell-a. Takođe će ponovo uvesti Arena PvP, jewelcrafting i leteće mountove u WoW Classic iskustvo.

Igrači WoW Classic imaće mogućnost izbora hoće li prijeći u Burning Crusade. Moći ćete zadržati svoje likove u klasičnoj verziji igre vanilija ili ih prenijeti na Burning Crusade.

World of Warcraft: Burning Crusade Classic uključen je u bilo koju WoW pretplatu, pa ako već igrate glavnu igru ​​ili Classic, pristup ovom sadržaju ćete dobiti besplatno.

Dio ove najave procurio je prije BlizzConline-a, zajedno s vijestima o sljedećem ažuriranju Shadowlands-a. WoW Classic pokrenut je 2019. godine, nudeći igračima priliku da vide igru ​​kakvu je prvobitno izgledala davne 2004. godine, sa samo malo moderniziranim poboljšanjima kvaliteta života.

Moramo se zapitati koji su Blizzardovi planovi za budućnost Classic serije. Hoće li se zaustaviti na Burning Crusade ekspanziji? Ili bismo mogli dobiti još jedan nastavak sa Wrath of the Lich King? Uostalom, ako nastave izdavati proširenja, na kraju će sustići uobičajenu verziju igre i nema smisla pokretati obe verzije paralelno.

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.