Vlasnik X mreže Ilon Mask, najavio je da ćete uskoro moći gledati svoje omiljene X duge klipove direktno preko svojih SmartTV uređaja.

Ovo najavljuje skoro pokretanje usluge video strimovanja koja omogućava direktno gledanje dugih isječaka putem SmartTV uređaja.

Konkretno, ovo će biti moguće postići kroz aplikaciju koja omogućava gledanje klipova na Samsung TV i Amazon Fire TV uređajima. Mask tvrdi da će se „X fokusirati na video sadržaj“, signalizirajući širenje izvan tradicionalnih kutija koje prenose sadržaj na veće ekrane. Prema njegovim riječima, većina posjetitelja X gleda klipove u osam od deset slučajeva.

Ovaj razvoj događaja prati prilično sumorne vijesti za mrežu, doživjela je značajan pad u korištenju stranice do 30 posto u odnosu na prethodnu, 2023. godinu.

Ipak, X nastoji u drugim područjima održati relevantnost i popularnost, posebno usred smanjenih resursa za kreatore i oglašivače. Dakle, jedna od uvedenih promjena uključuje uvođenje alata za oglašivače za prikazivanje oglasa na odabranim kreatorima premium sadržaja, uključujući video oglase prije reprodukcije. Što se tiče dužih videa, bit će intrigantno vidjeti da li mogu privući pažnju korisnika na Samsung i Fire TV uređajima.