Administratori sada mogu da postave „sadržaj za odrasle“ u postavkama kako bi izbjegli automatsku filtraciju sadržaja

 

X radi na funkcijama koje će omogućiti administratorima „Community“, platformskog alata za grupe da označe prostore kao „sadržaj za odrasle„. Promjenu je potvrdio inženjer u X usred izvještaja da kompanija u vlasništvu Elona Muska radi na omogućavanju NSFV grupa.

Inženjer Dong Wook Chung, koji radi u kompaniji X, je rekao da će „uskoro“ sadržaj NSFV biti automatski filtriran u funkciji zajednice aplikacije.

Kako je izvijestio Bloomberg, istraživači su ranije uočili naznake da je X planirao omogućiti postavke za sadržaj koji je „osjetljiv za odrasle“. X omogućava korisnicima da dijele golotinju i drugi „grafički“ sadržaj, ali ne dozvoljava da se pojavi u određenim područjima aplikacije, kao što su fotografije profila i naslovne slike za zajednice.

Funkcija X-ove zajednice prethodila je Maskovom preuzimanju kompanije. Twitter je počeo da eksperimentiše sa tom idejom 2021. godine, rekavši da će obezbjediti „intimniji prostor za razgovore“ na platformi.

Iako Twitter nikada nije javno raspravljao o omogućavanju NSFV funkcija za zajednice, aplikacija je dopustila sadržaj za odrasle, za razliku od većine svojih kolega na društvenim medijima. Kompanija je navodno razmišljala o stvaranju konkurenta OnlyFans-u sa svojim pretplatničkim proizvodom za kreatore 2022. godine. Platformer je na kraju odustao od plana zbog zabrinutosti da će „pogoršati“ probleme kompanije sa sadržajem za eksploataciju djece.

Nije jasno da li se trenutno rukovodstvo X pozabavilo tim pitanjima. U posebnom postu, Chung, X inženjer, rekao je da su nove postavke filtriranja „o tome da zajednice budu bezbjednije za sve automatskim filtriranjem“ sadržaja za odrasle.

Samo korisnici koji su naveli svoje godine moći će pretraživati ​​zajednice sa NSFV sadržajem.

(Engadget)