X Premium Plus paket je dvostruko skuplji od Premiuma i dolazi s značajnijim algoritamskim podsticajem, dok pretplatnici Basic paketa dobijaju najmanji dodatak

 

Kompanija X dodaje novi Premium plus paket, koji košta 16 dolara mjesečno i koji eliminiše oglase u vremenskim linijama. Pored plave oznake za potvrdu i omogućava druge pogodnosti za pretplatnike. X takođe dodaje novi, jeftiniji Basic paket koji košta 3 dolara mjesečno.

Premium Plus nadovezuje se na pogodnosti koje dolazi sa X-ovim standardnim Premium paketom (bivši Twitter Blue), koji uključuje plavu kvačicu, mogućnost uređivanja postova, duže postove, duže učitavanje video zapisa, šifrovane direktne poruke i još mnogo toga.

Novi paketi pretplate dolaze pošto reklamni posao nastavlja da opada, a kompanija se sve više oslanja na prihod od pretplate. X je takođe nedavno počeo da testira program na Novom Zelandu i Filipinima, koji zahtjeva od svih novih korisnika da plaćaju 1 dolar godišnje da bi objavljivali i odgovarali na tvitove.

Pored uklanjanja oglasa sa vremenske linije korisnika, X je u svojoj objavi rekao da će Premium plus pretplatnici dobiti još veći algoritamski podsticaj u odgovorima u poređenju sa pretplatnicima koji plaćaju jeftiniji premijum paket. Treba napomenuti da su oba nova paketa dostupna samo preko web-a. To bi vjerovatno trebalo da pomogne kompaniji da izbjegne dodatne naknade povezane sa Apple i Google prodavnicama aplikacija.

 

Basic nivo bez plave kvaćice

 

Čini se da je Basic paket od 3 dolara mnogo ograničeniji skup funkcija u poređenju sa Premium i Premium plus i, posebno, ne uključuje plavu kvačicu ili podjelu prihoda.  Takođe ne uključuje smanjene oglase ili pristup X-ovom medijskom studiju. Umjesto toga, nudi dodatke kao što su uređivanje tvitova, duži postovi, mogućnost preuzimanja videa. Takođe nudi „mali odgovor“ i šifrovane direktne poruke.

Novi paketi dolaze sa ambicioznim planovima Maska za X. Mask, koji je želi da napravi „aplikaciju za sve“. Navodno želi da izazove YouTube i LinkedIn, prema novom izvještaju Bloomberg-a. Njegovi tačni planovi još nisu jasni, ali kompanija je nedavno testirala nove funkcije video strimovanja i objavljivanja postova na X. Ilon Mask je takođe dodao niz novih funkcija u X, uključujući striming uživo, video i audio pozive, pa čak i planovi za uključivanje bankarskih usluga.

(IT mixer)