Poco, brend koji je Xiaomi u januaru ove godine odvojio iz svog portfelja, predstavio je danas novu svjetsku silu u mid-range klasi pametnih telefona, Poxo X3 NFC. Skrojen po mjeri mladih zaljubljenika u tehnologiju i gejming ljubitelja, Poco X3 NFC nudi isključivo vrhunske specifikacije koje vam trebaju u segmentu performansi, ekrana, fotografije i baterije

 

POCO X3 NFC usmjeren je na pružanje nevjerojatnog iskustva prilikom svakodnevnog koriš’enja uređaja te optimalnog gejming iskustva, ističu u Xiami-ju i dodaju da ga pokreće trenutno najjači Qualcommov 4G procesor – SnaprdragonTM 732G čiju arhitekturu čine četverojezgreni KryoTM 470 te Adreno 618 Elite Gaming series grafika, čime POCO X3 NFC može pružiti vrhunske performanse i nevjerojatne AI mogućnosti.

Kako bi se osiguralo nesmetano korišćenje uređaja i besprijekorno korisničko iskustvo, Poco je u ovaj pametni telefon ugradio LiquidCool 1.0 Plus tehnologiju te veću bakrenu toplinsku cijev koji smanjuju zagrijavanje procesora za 6 stupnjeva. Zahvaljujući najnovijoj Game Turbo 3.0 opciji, zaljubljenici u igre mogu dodatno optimizovati performanse i tako dobiti samo najbolje od moćnog hardvera. Osim toga, Poco X3 NFC opremljen je i linearnim motorom Z osi koji pruža savršeni taktilni feedback s preko 150 vibracijskih načina rada za različite načine korišćenja.

 

Brzina osvježavanja ekrana od 120Hz

 

POCO X3 NFC opremljen je 6,67“ FHD + DotDisplay ekranom moćne kombinacije od 120Hz brzine osvježavanja ekrana i 240Hz brzine kojom ekran reaguje na dodir. Osim toga, ovaj fini ekran posjeduje i DynamicSwitch funkciju koja po potrebi automatski prebacuje brzinu osvježavanja ekrana na 50, 60, 90 ili 120 Hz i to zavisno o načinu korišćenja uređaja kao i formatu sadržaja na ekranu.

DynamicSwitch funkcija optimizuje trošenje energije telefona prepoznajući koju je jačinu brzine potrebno održavati u slučaju intenzivnog korišćenja poput igranja igrica ili u slučaju lakšeg korišćenja poput čitanja. Brzina od 240Hz osigurava čak 33% bržu reakciju ekrana na dodir u odnosu na većinu pametnih telefona na tržištu, čime POCO X3 NFC ima kompetitivnu prednost u odnosu na pametne telefone tog ranga na tržištu.

Osjećaj potpune zaokupljenosti upotpuniće i par vrhunskih stereo zvučnika pri čemu 4cc gornji te 1cc donji zvučnik i 0,5 mm vibracijska amplituda osiguravaju kristalno čisti zvuk i potpunu prepuštenost igranju. Zvučnici imaju i mogućnost samočišćenja što osigurava dugoročni kvalitet neprigušenog zvuka.

 

Super Pixel opcija za detaljne i ultra čiste slike

 

POCO X3 NFC sastoji se od četverostruke zadnje kamere – 64 MP glavne kamere, 13 MP ultraširoke kamere, 2 MP makro kamere i senzora dubine 2 MP. Glavna kamera telefona opremljena je Sony IMX 682 senzorom otvora blende ƒ/1.89 te 1.6μm 4-in-1 Super Pixel opcijom za detaljne i ultra čiste slike.

Ultra širokokutna kamera od 13MP može se pohvaliti vidnim poljem od 119° potpomognutim otvorom blende ƒ/2,2 i veličinom piksela od 1,0 μm, dok makro kamera od 2MP i senzor dubine dodatno osnažuju mogućnosti glavne kamere.

S prednje strane POCO X3 NFC ima malu 3.8 mm tačku koju čini kamera od 20MP s otvorom blende ƒ/2.2 i Super Pixel opcijom od 1,6 μm, idealna za snimanje čistih selfija.
POCO X3 NFC sadrži mnoštvo kreativnih karakteristika, uključujući šest opcija kaleidoskopa, Gold vibes način, Cyberpunk način, brojne nove foto filtre, kao i AI Skyscaping 3.0, koji predstavlja nove kreativne načine za uljepšavanje feed korisnika na društvenim mrežama.

Ljubiteljima videa na raspolaganju je i 4K video snimanje kao i brojne druge opcije uključujući glatko zumiranje videa, maksimum fokusa i AE/AF zaključavanje. Uključena podrška za LOG / RAW format i Vlog način ne samo da obezbjede da korisnici mogu snimiti svoje najvažnije trenutke u najvećeg kvaliteta, već obezbjeđuju i proizvodnju video sadržaja za profesionalne potrebe.

 

Middle Middle Tab (MMT) tehnologija

 

POCO X3 NFC opremljen je baterijom jačine 5.160 mAh koja može trajati čak 2 dana s umjerenim korišćenjem. U paketu dolazi i punjač jačine 33W kojim će POCO X3 NFC biti spreman na 100% snage za samo 65 minuta, odnosno na 62% snage u pola sata i sve to zahvaljujući Middle Middle Tab (MMT) tehnologiji koja je promijenila standardni način punjenja baterija.

Naime, do sada je dotok električne energije u uređaj dolazio od dolje prema gore, dok inovativna MMT tehnologija osigurava punjenje uređaja kojim će dotok električne energije dolaziti iz sredine i simultano se širiti prema vrhu i sredini uređaja. Na taj način obezbjeđeno je brže i konzistentnije punjenje uređaja te dugovječnost baterije.

POCO X3 NFC dolazi u varijantama od 6 GB RAM + 64 GB ROM i 6 GB RAM + 128 GB ROM. Za sve Xiaomi uređaje kupljene u sklopu online i fizičkog Mi Storea i/ili kod ovlašćenih distributera obezbjeđuje se i visokokvalitetan servis, garancija te softver na matičnom jeziku zemlje u kojoj je uređaj kupljen. To omogućava maksimalnu pristupačnost i lakoću korišćenja Xiaomijevih uređaja.

(ICT Business)

 

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.