Nedavni unos u IMEI bazu podataka nagovijestio je skori izlazak Xiaomi 13T Pro i njegovog kineskog ekvivalenta, Redmi K60 Ultra. Baza podataka IMEI otkriva brojeve modela i signalizira potencijalno lansiranje u bliskoj budućnosti.

Brojevi modela za oba uređaja su 23078PND5G za 13T Pro i 23078RKD5C za Redmi K60 Ultra. Dio serijskih brojeva ‘2307’ sugeriše da će dva uređaja biti puštena u prodaju u julu, što nije previše daleko, s obzirom na to da je K50 Ultra izašao u avgustu prošle godine. Vrlo je vjerovatno da će globalna verzija 13T Pro biti dostupna mjesec ili dva nakon kineske verzije.

Izvještaji sugerišu da će ova dva uređaja pokretati MediaTek Dimensity 9200 čipset, koji je high-end ponuda i korak naprijed u odnosu na Snapdragon 8+ Gen 1 SoC koji je korišten u prošlogodišnjim verzijama. Ovo je u skladu sa trendom nadogradnje telefona dok ostaju u istoj liniji proizvoda.

Xiaomi 13T Pro je kodiran sa „corot_pre_global“, a Redmi K60 Ultra sa „corot_pre“. Posljednje interne MIUI verzije su MIUI-V23.4.7. Pametni telefoni se testiraju tajno. Novi proizvodi već izgledaju impresivno. Više informacija o funkcijama će se pojaviti tokom vremena.

MediaTek Dimensity 9200 čipset je dizajniran da pruži vrhunske performanse i očekuje se da će iz dva uređaja izvući najbolje.

(IT mixer / XiaomiUI)