Xiaomi priprema najmanje dva pametna telefona koji će predstavljati svoju vodeću liniju Mi 10 – vanila Xiaomi Mi 10 i Xiaomi Mi 10 Pro. Očekuje se da će telefoni imati najnoviju tehnologiju brzog punjenja od strane kineske kompanije, a prema jednom pouzdanom leakeru, Pro varijanta moći će potpuno napuniti bateriju za 35 minuta.

Top varijanta Mi 10 podržavaće punjenje od 50 W, kao i neku vrstu bežičnog brzog punjenja. Međutim brzina toga bežičnog punjenja tek treba biti potvrđena. Prema procurjelim informacijama Xiaomi još uvijek radi na tehnologiji i možda ćemo vidjeti rješenje za bežično punjenje od 50 W u drugoj polovini 2020.

Korisni savjeti: Baterije telefona ne treba puniti noću

Kineske vlasti su početkom ove godine setifikovale 66W punjač (11 V preko 6A), ali šef inženjeringa u Xiaomi nije sasvim siguran hoće li biti spreman na vrijeme za Mi 10 Pro. Trenutno Oppo Reno Ace podržava najbržu brzinu punjenja u svijetu pametnih telefona – 65W, puneći kapacitet od 4.000 mAh od 0 do 100% za 28 minuta.

(GSMarena)

 

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.