U ovom trenutku, postoji više VPN usluga koje više niko ne može razumno pratiti, a sve nude otprilike iste karakteristike – ionako s različitim nivoima sigurnosti. U slučaju da vam je stvarno potrebna druga opcija, Speedtest.net je sada dodao VPN funkciju svojim Android i iOS aplikacijama.

Speedtest ima planove za plaćeni nivo, ali za sada možete koristiti besplatni plan samo s 2 GB podataka. Čini se da nema jedinstvenih karakteristika ili prednosti korišćenja ove usluge nad ostalim VPN ponudama, a još je gore od većine konkurentskih opcija jer ne postoji desktop klijent. Speedtest tvrdi da ne prikuplja nijednu evidenciju, ali opet, većina drugih servisa tvrdi isto.

Pogledajte još: Test: iPhone 11 Pro ili profesionalna TV kamera od $250.000 | Video

Ako trebate drugu besplatnu VPN uslugu za upotrebu, Speedtest će vjerovatno obaviti posao. To je dio redovne mobilne aplikacije Speedtest, tako da barem nećete morati ništa preuzimati.

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.