Kineska kompanija Xiaomi je javnosti predstavila prvo izdanje Mi TV LUX transparentnog televizora

 

Kao prvi televizor ovakvog opisa namijenjen masovnoj proizvodnji, Xiaomi Mi TV LUX je privukao pažnju javnosti. Kupcima ovaj TV nudi doživljaj providne samosvjetleće tehnologije od ivice do ivice.

Kreiran tako da sliku prenosi kao uhvaćenu u vazduhu, stvarajući pritom novi način uživanja u vizuelnom sadržaju, i to po cijeni od 7.200 dolara.

Prozirno izdanje Mi TV LUX, nudi kombinaciju vrhunske tehnologije i industrijskog dizajna. Za kompaniju Xiaomi, kako navode, ovo predstavlja veliki napredak i korak ka daljem istraživanju i kreiranju TV formi budućnosti. Kada je isključen, ovaj televizor izgleda kao sasvim običan stakleni panel.

S druge strane kada je uključen, slike koje prikazuje izgledaju kao da lebde u vazduhu, pružajući novo vizuelno iskustvo.

Međutim, ovaj televizor nije bez mana. Postoji ozbiljan odsjaj na panelu, a činjenica da je panel providan čini da se crne i bijele lošije vide. Jače boje odaju utisak da se radi o potpuno običnom televizoru.

A za koga je zapravo ovaj televizor? Vjerovatno za mlade arhitekte koji imaju sjajni interijer u svom domu i žele novi zanimljiv „komad“. Ili pak za one koji su zapanjeni novim i inovativnim tehnologijama.

(B92)

 

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.