Web-platforma YouTube kompanije „Alphabet Inc“ saopštila je danas da je suspendovala kanal američkog predsjednika Donalda Trampa pošto je prekršio pravilo za korisnike kojom je zabranjeno podsticanje nasilja, nakon prošlonedjeljnog napada na američki Kapitol od strane njegovih pristalica.

Trampov kanal na ovoj platformi je sada onemogućen da otprema nove video zapise ili strimove uživo najmanje sedam dana, što može biti produženo, navodi se u saopštenju YouTube-a, prenosi Rojters.

Internet platforme i kompanije za društvene medije distanciraju se i preduzimaju mjere protiv onih koji su podsticali ili učestvovali u prošlonedeljnom nasilju u Vašingtonu.

Nakon incidenta, Twitter i Facebook blokirali su Trampove naloge i eliminisali cjelokupan sadržaj koji podržava prošlonedeljni napad, dok je „Amazon.com Inc“ suspendovao Parler, društvenu mrežu koju sada koriste mnoge Trampove pristalice.

Trampove pristalice upali su u sredu na američki Kapitol, pokušavajući da zaustave potvrdu Kongresa izborne pobjede izabranog predsjednika Džoa Bajdena.

Tramp, koji je osporio validnost Bajdenove pobjede bez iznošenja dokaza, u početku je pohvalio svoje pristalice, ali je kasnije osudio nasilje.

(Tanjug)

 

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.