YouTube Music je malo zaostajao za svojim konkurentima u funkcijama, ali je to uspješno nadoknađivao sve većom bibliotekom muzike. Platforma je također izbacivala ažuriranja kako bi bila lakša za upotrebu i privlačnija korisnicima.

Praćenje tekstova pjesama uživo je veliki korak naprijed za YouTube music streaming servis i odličan dodatak za korisnike. Ova funkcija će korisnicima olakšati praćenje pjesama koje slušaju.

Sada, sa lansiranjem ove nove funkcije, YouTube Music se približava svojim konkurentima. Ažuriranje praćenja tekstova uživo veliki je korak naprijed za streaming servis, jer je odličan dodatak za korisnike.

Funkcija praćenja tekstova pjesama uživo za YouTube Music aplikaciju dostupna je na Android i iOS uređajima. Tekstovi će biti istaknuti i njihova veličina teksta će biti povećana unutar kartice Lyrics u aplikaciji. Ova funkcija će korisnicima olakšati praćenje pjesama koje slušaju.

Novu funkciju pokreću MusixMatch i LyricFind. To znači da će korisnici moći pristupiti velikoj bazi tekstova za bilo koju pjesmu koju strimuju na YouTube Music-u. Baza tekstova pjesama se stalno ažurira, što znači da će korisnici uvijek imati pristup najnovijim pjesmama.

(IT mixer)