YouTube dobio funkciju da prilikom slanja videa na TV može oponašati daljinski upravljač

YouTube aplikacija je dobila nove funkcije, a one se uglavnom baziraju na emulaciji (oponašanju) daljinskog upravljača.

Oni koji imaju YouTube aplikaciju na svom iOS ili Android uređaju, sigurno su svjesni činjenice da na većinu Smart TV-ova možete slati videa sa svog telefona za reprodukciju.

Radilo se o Chromecastu, ugrađenoj funkciji vašeg televizora ili nekom Android TV Boxu, do sada ste mogli kontrolisati reprodukciju videa, jačinu zvuka ili slagati vlastitu plejlistu na telefonu, a od sada ćete moći još više toga.

Pročitajte još: Instagram uvodi dva noviteta: Cilj borba protiv nasilja i lažnog sadržaja

U novom ažuriranju (kojeg ne možete forsirano primiti na vaš telefon, nego Google sa svoje strane mora okrenuti „prekidač“ za funkciju) YouTube prilikom slanja videa na TV može oponašati daljinski upravljač.

Preko daljinskog upravljača direktno na vašem televizoru možete kontrolisati reprodukciju videa ili da odaberete neki drugi.

Tu je takođe i dugme za glasovnu pretragu YouTubea, a klizač možete da koristite za korišćenje jačine zvuka videa.

Za nove funkcije morate imati YouTube aplikaciju u verziji 14.50.53, ali čak ako ste i na toj verziji, funkcija vam neće odmah stići, nego kada Google odredi da ste „je zaslužili“.

Ako nemate Smart TV, a sviđa vam se funkcija slanja videa s telefona na televizor za reprodukciju (a i još mnogo više funkcija), nabavite Android Tv box koji ima ovu funkciju.

(MSPowerUser)

 

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.