YouTube uvodi novu funkciju pod nazivom „corrections“ koja omogućava kreatorima da lako dodaju očiglednije ispravke videa

 

Lako je činiti greške, ali ako zabrljate kod YouTube videa, teško da možete napraviti očigledne ispravke. Možete da izmenite i ponovo aploudujete video, ali to znači da ćete izgubiti sve svoje komentare i pokazatelje angažovanja.

Možete dodati i bilješku opisu videa ili zakačiti komentar sa ispravkom, ali kod većina gledalaca to može proći neprimjećeno.

Zato YouTube uvodi novu funkciju pod nazivom „corrections“ koja omogućava kreatorima da lako dodaju očiglednije ispravke.

Nakon što je video postavljen, kreatori mogu da dodaju ispravke koje će se pojaviti kao infokartice u gornjem desnom uglu videa na relevantnoj vremenskoj oznaci (ali samo, čini se, za prvu ispravku u bilo kom video snimku).

Gledaoci tada mogu da kliknu na karticu da prošire ispravke u opisu YoTube videa. Ova funkcija deluje malo „ad hoc“, ali je i dalje nesumnjivo veoma korisna.

YouTube ne bi trebalo da primorava kreatore da biraju između izmjene zapisa i omogućavanja svojim video zapisima da rade najbolje što mogu, tako da je svaki alat koji im pomaže da urade i jedno i drugo dobrodošao.

(The Verge)

 

Dopada vam se  IT-mixer? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.