„Pinch to zoom“ je eksperimentalna YouTube funkcija koja će vam omogućiti da zumirate određeni dio videa

 

Ove godine je prvo uvedena funkcija puštanja najzanimljivijeg dijela videa, zatim je predstavljena funkcija „slika u slici“ za sve iPhone i iPad korisnike YouTube Premiuma, a sada stiže „Pinch to zoom“ funkcija.

Funkcija radi u vertikalnim i horizontalnim prikazima preko cijelog ekrana. Kao što smo gore pomenuli, ovo je eksperimentalna funkcija koja će biti dostupna za testiranje u Android YouTube aplikaciji do 1. septembra 2022. To bi trebalo da bude dovoljno da YouTube prikupi potrebne informacije i odluči da li će zumiranje videa postati standardna funkcija. Samo korisnici YouTube Premium-a imaju priliku da testiraju novu funkciju.

Ako ste korisnik YouTubePremium-a, možete da uključite novu funkciju tako što ćete otići u podešavanja na YouTube-u i kliknuti na odeljak Isprobajte nove funkcije, gdje možete pronaći funkciju Pinch za zumiranje koja vam omogućava da uvećate video snimke do 8 puta.

Ostaje da se vidi da li će ova funkcija biti predstavljena i da li će ostati dostupna samo premijum korisnicima ili će biti dostupna svim korisnicima YouTube-a.

YouTube uvodi i novu funkciju pod nazivom „corrections“ koja omogućava kreatorima da lako dodaju očiglednije ispravke videa. Više pojedinosti o toj funkciji možete da pročitate ovdje.

(IT mixer)

 

Dopada vam se  IT-mixer? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.