„Game of Thrones“ završen je pre više od mjesec dana, a sada je na pomolu nova TV serija epske naučne fantastike. Nova serija „Vještac“ (The Witcher – gejmeri vrlo dobro znaju o čemu je riječ) stiže iz Netflix-a koja bi trebalo da ispuni očekivanja, ali i prazninu nastalu kod ljubitelja ovog žanra sada kada se završio GoT.

Sada su izašle fotografije sa snimanja serije i to po onome što se vidi, deluje da će fanovi dobiti novu seriju koju će da gledaju iz nedjelje u nedjelju.

 

Od ove jeseni Geralta gledamo na malim / velikim ekranima

 

Henri Kavil, koji igra glavnu ulogu u ovoj seriji na Instagramu je objavio da je snimanje završeno u maju i da bi ljubitelji ovog žanra prvu epizodu mogli da odgledaju na jesen.

Netfliks je još prošle godine izbacio kratak tizer trejler, pokazavši obožavaocima prvi pogled na Kavila u liku Geralta, s njegovim zaštitnim znakom u obliku srebrne kose koju će mnogi prepoznati po videoigrama.

The Witcher je adaptacija romana i kratkih priča poljskog autora Andrzeja Zapkovskog, prema kojima je napravljeno nekoliko hit igara, a „Witcher 3: The Wild Hunt“ mnogi svrstavaju u vrh ne samog žanra, već i videoigara generalno.

Ukoliko ste propustili da odigrate ovaj odličan nastavak, IT mixer vam sugeriše da ga trenutno možete kupiti na Steam ljetnoj rasprodaji po veoma povoljnoj cijeni za svega 8.99€ sniženoj čak za 70% od redovne cijene. Taman do jeseni da se zagrijete i upoznate sa tematikom. Link za igru klik ovdje.

Za one koji nemaju vremena za igranje. Radnja je smještena u alternativni srednjovekovni svijet i prati Geralta, putujućeg lovca na čudovišta, odnosno vješca koji je od mladosti treniran da se bori sa svim vrstama čudovišta.

Nije poznato na temelju kojeg materijala je tačno nastala prva sezona, iako uključivanje princeze Kiri i kraljice Kalante sugerišu da će pratiti prvu knjigu iz glavne sage.

„Geralt iz Rivije, usamljeni lovac na čudovišta, bori se da pronađe svoje mesto u svijetu u kojem se ljudi često pokazuju gorim od zveri. Ali kad ga sudbina usmjeri prema moćnoj čarobnici i mladoj princezi s opasnom tajnom, njih troje moraju da nauče zajedno da se snađu na sve nestabilnijem kontinentu“, navodi se u scenariju. Trejler za seriju mozete pogledati na ovom linku.

(ITmixer / B92)