Kroz svaku priču o porijeklu Cyberpunk 2077 odlučuje gdje vaš lik dobija svoj početak u životu.

Cyberpunk 2077 je igrica koju je razvio i predstavio CD Projekt, i koju će službeno objaviti za Microsoft Windows, PlayStation 4 i Xbox One 16. aprila 2020. godine. Igra se odvija u distopijskom noćnom gradu, Kaliforniji, otvorenom svijetu sa šest različitih regiona. U perspektivi prve osobe, igrači preuzimaju ulogu prilagodljivog plaćenika V, koji može postići istaknutost u tri klasa karaktera dobijajući bodove i iskustva za nadogradnju. V ima arsenal oružja i različitih opcija za blisku borbu.

Cyberpunk 2077 će biti apsolutno mamutna igra kada izađe, pa je prikladno da sam već paralizovan neodlučnošću kada je u pitanju odlučivanje o dizajnu mog lika. Govoreći za VG247, vodeći projektant Pawel Sasko otkrio je da postoje tri priče o porijeklu (ili ‘lifepaths’ kako ih CD Projekt Red naziva).

Igru Cyberpunk 2077 možete vec poručiti putem Steam prodavnice, igra košta 59.99€. S obzirom da je skoro 60€ mnogo novaca možete je besplatno osvojiti na nagradnoj igri Steam ljetne rasprodaje, više detalja na linku ovdje.

Igrač u Cyberpunk 2077 može da kreira prilagođeni lik koji ima jednu od tri priče o porijeklu, koje zovemo lifepaths. Možete da budete Nomad, Corpo ili Street Kid. Svaki od tih lifepaths ima drugačiju početnu lokaciju i pozadinu priče koje su čvrsto povezane sa pričom o porijeklu.

Moguće je imati pouzdanu pretpostavku (iako su nejasna saznanja o svijetu Night City-ja) o tome što bi moglo biti izvor Nomada, Corpa ili Street Kida.

Nomad je riječ koja se obično koristi za opisivanje lutalica, tako da bi ovo porijeklo moglo biti za lika koji nije odrastao u Night City-ju (Noćnom gradu), ali je završio tamo. Uzimajući u obzir da V zvuči kao da je plaćenik i da je postao poznat u širem svijetu sa svojim borbama, a onda je morao pobjeći/preseliti se u Noćni grad, upotpunosti ima smisla.

Kad je riječ o Corpu moguće je da ovaj lifepath ima neke veze sa moćnim korporacijama koje napreduju u Night City-ju. Možda je V pripadao jednoj od korporacija prije nego što je dobio otkaz ili odustao da bi se bavio životnim stilom koje je više podizalo adrenalin ili je jednostavno odlučio da ne bude u opeglanom odijelu.

Što se tiče Street Kida, prilično je razumljivo. Izaberite ovu opciju i V će najverovatnije odrasti na ulicama Night City-ja. Ko zna.

Prema demo igrici na E3 2019, vaš odabrani lifepath će uticati na opcije dijaloga – pa izaberite oprezno…