Stilizovan kao Honda HR-V za Evropu, e:Ny1 SUV ima potpuno električni pogon i ogroman ekran osjetljiv na dodir od 15,1 inča.

 

Japanski proizvođač Honda predstavio  za Evropu  električni SUV pod nazivom e:Ny1. Oni koji vole i prate Hondu lako mogu doći do zaključka da je e:Ny1 usko povezan sa e:NS1 i e:NP1 SUV-ovima koji se prodaju u Kini.

Honda e:NP1 za japansko tržište predstavljena u martu 2022. godine. Njene glavne karakteristike su ubrzanje od 0-100 km/h za 8 sekundi, kao i maksimalna brzina od 150 km/h.

Snaga Honde e:Ny1 je 150 kW, a kada bi se preračunala u konjske snage, iznosila bi 204 konja. Kapacitet baterije je 68,8 kWh, njen tip je: Litijum jonska. Ukupan domet ovog električnog SUV-a (sa jednim punjenjem) je 412 km ili 420 km na blažem evropskom WLTP ciklusu testiranja. Honda tvrdi da će mogućnost brzog punjenja DC ( na punjaču od 100kw) napuniti bateriju sa 10 na 80 posto za 45 minuta.

Dimenzije Honde e:Ny1 su: 4390 x 1790 x 1560, dok je međuosovinsko rastojanje: 2610mm. Honda e:Ny1 dolazi sa točkovima R18.

Honda e:Ny1 SUV za evropu
Honda e:Ny1

 

Minimalistički dizajn

 

Honda e:Ny1 ima dizajn u stilu kupea s jednostavnim, minimalističkim linijama i panelom koji se uvlači na prednjoj strani koji pametno skriva priključak za punjenje. Prema pozadi, naći ćete skrivene kvake na vratima i zadnja svjetla koja se protežu cijelim putem.

Dizajn eksterijera e:Ny1 je jasno zasnovan na Hondi HR-V na evropskom tržištu, manjem, ali elegantnijem SUV-u od HR-V koji se prodaje u SAD-u. Rešetka je uklonjena, a prednji branik je takođe pojednostavljen, vjerovatno za poboljšanje aerodinamike e:Ny1. Krosover nosi bijele Hondine oznake koje označavaju njegov električni pogon, što je novi potez marke Honda.

Kad uđete unutra panoramski stakleni krov dočaraće vam osjećaj kao da je spoljašnost još uvijek s vama – gdje god da putujete.

Kabina se značajno razlikuje od kabine HR-V. Redizajniranom komandnom pločom dominira masivni 15,1-inčni vertikalno orijentisan ekran osjetljiv na dodir koji kontroliše skoro svaku funkciju. Digitalni mjerač je takođe revidiran u jednostavniji pravougaoni oblik. Infotainment sistem vam mogućava vam pristup Honda CONNECT-u, informacijama o protoku snage i punjenju i kontrolama klime.

Pored toga, ekran za vozače od 10,2 inča takođe vam prikazuje sve informacije koje su vam potrebne, prilagodljive vama. Možete bežično puniti svoj uređaj ili preko USB portova i koristiti Apple CarPlay ili Android Auto za slušanje omiljene muzike preko četiri zvučnika.

Honda e:Ny1

Ambijentalno osvjetljenje obrušava vrata, a Honda kaže da integrisana pogonska jedinica, električni motor i mjenjač električnog pogona omogućavaju efikasno pakovanje, donoseći dodatni unutrašnji prostor.

 

Honda SENSING bezbjednost

 

Sa najnovijom sigurnosnom tehnologijom Honda SENSING, imaćete pristup naprednim bezbjednosnim funkcijama. One koriste mješavinu radara, senzora i kamera da vam pomognu dok vozite. Osim toga, sistem kamera za više prikaza vodiće vas kada vozite okolo ili u uskim prostorima.

Uz Honda Parking Pilot možete da parkirate svoj e:Ny1 pritiskom na dugme. Na žalost Parking Pilot ne dolazi kao osnovni paket, nego morate dodatno izdvojiti novaca.

Modeli e:Ny1 i e:NP1 su zasnovana na F e:N arhitekturi sa pogonom na prednje točkove. Honda Ny1 dolazi u Evropu u narednim mjesecima. Iako još nema naznaka ili reči o cijenama, neki izvori ističu da će to biti negde oko 38.000 funti u Velikoj Britaniji, ali to još uvek nije zvanična informacija.

(IT mixer)