Britanska kompanija Zanco koja je napravila najmanji mobilni telefon na svijetu još 2017. godine i postala hit, učinila je to još jednom predstavivši Tiny t2

 

Težine svega 31 gram i veličine prosječnog privjeska za ključ, Tiny t2 je novi najmanji, posve funkcionalan mobilni telefon kojeg britanska kompanija Zanco predstavlja svijetu.

Slično su napravili još 2017. godine s modelom Tiny t1, koji je bio i više nego dobro prihvaćen, ako je suditi po tad objavljenim recenzijama svjetskih medija.

Novi model Tiny t2 je pravo malo tehnološko čudo, obzirom što je sve stalo u taj sićušni okvir.

Pročitajte još: CES 2020: Predstavljen Cyrcle Phone, prvi smartfon sa kružnim ekranom

Ima ekran dijagonale jednog inča, utor za slušalice, utor za microSD karticu, 0,3 megapikselnu kameru i 3G. Baterija mu traje čak sedmicu dana.

Naravno, to nisu statistike od kojih će vam se zavrtjeti, ali iz Zanco-a Tiny t2 nisu niti zamislili kao vaš primarni mobilni telefon. To je više rezervni telefon za kojeg ćete zaista imati mjesta u vašem džepu.

Ako ste pomišljali na nabavku sekundarnog mobilnog telefona, možda je ovaj mikro uređaj baš za vas.

Uređaj se trenutno nalazi na Kickstarteru, gdje mu je cijena 59 dolara, ali jednom kad krene proizvodnja, cijena će mu znatno porasti, na 130 dolara.

(Digital Trends)

 

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.