iPhone SE 2 ili kako ga neki još nazivaju iPhone 9 trebao bi dobiti Face ID karakteristiku što znači da i na tom modelu Touch ID odlazi u istoriju

 

Ako se može vjerovati analitičarima i raznim drugim leakerima Apple će ove godine predstaviti i dodatni model iPhonea – iPhone SE 2 ili kako ga neki još nazivaju iPhone 9.

Kako god se uređaj na kraju zvao svi se slažu oko jednoga – dizajna, koji bi se trebao temeljiti na iPhoneu 8.

iPhone 8 trenutno je jedini iPhone koji se još može nov kupiti s Home tipkom s Touch ID-em.

Pročitajte još: Test: iPhone 11 Pro ili profesionalna TV kamera od $250.000 | Video

S novijih modela ta tipka je odavno nestala i zamijenio ju znatno sigurniji Face ID. Isti će recept prema japanskim izvorima Apple primijeniti i na novi iPhone SE 2/iPhone 9.

Home tipka odlazi u penziju, novi iPhone SE 2/iPhone 9 trebao bi imati veći ekran u odnosu na iPhone 8 koji će poslužiti kao polazna tačka za kreiranje novog modela. Izvor navodi kako bi ekran mogao biti povećan sa 4,7“ na 5,4“.

Dodatno, Apple će poboljšati zadnju kameru (veća rezolucija), a poboljšana će navodno biti i LED bljeskalica.

Naravno, kao i originalni iPhone SE koji je dobio najnoviji čipset iz tada aktuelnog iPhonea 6s, tako će i iPhone SE 2/iPhone 9 imati A13 Bionic SoC iz aktuelne serije iPhone 11.

(Bug)

 

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.