O nadolazećim flagshipima iz Mate 30 serije od kineskog giganta Huaweija znamo gotovo sve što se može znati.

Kako su neke od prvih informacija o ovim telefonima upravo prikazivale zanimljiv raspored kamera, tako nam je nova maskica za Huawei Mate 30 (ili Pro, nismo još sigurni) otkriva zanimljiv raspored kamera u okruglom elementu koji će se naći na poleđini telefona.

Pročitajte još: Huawei Mate 30 ima podršku za brzo bežično punjenje od 25W?

Ono što nas posebno zanima je to što će Huawei učiniti s novim kamerama jer će Mate 30 (Pro), za razliku od P30 Pro, imati čak dvije 40MP kamere.

Kako će te dvije kamere s većim senzorima funkcionisati u tandemu, ostaje nam da vidimo. Ono što kamera otkriva je raspored senzora jer izgleda da će se dva 40MP senzora naći na lijevoj i desnoj strani okruglog elementa.

Ispod njih će se najvjerojatnije naći 8MP kamera s telefoto lećom (za zumiranje) s pravouglim otvorom, a na vrhu vodoravnog trojca će se ugodno smjestiti 3D ToF senzor.

U sredini cijelog elementa se također nalazi izrez za nešto, ali za sada nije tačno poznato za šta jer će se LED blic najvjerojatnije naći na gornjem lijevom rubu zadnje strane telefona.

Uprkos tome što Huawei za Mate 30 liniju navodno neće imati licencu za Google Play servise, očekujemo da će ova serija biti posebno zanimljiva i na našim prostorima jer Huawei uvijek može iznenaditi s različitim tehnologijama u unutrašnjosti svojih kamera i naravno, novim Kirin 990 čipom.

(Bajtbox)

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.