Pojam takozvanog swatovanja (swatting) vam je verovatno poznat. To je neslana šala u kojoj „šaljivdžije“ šalju specijalce na vrata strimera koji nisu ni svesni torture koja ih očekuje.

U većini slučajeva su strimeri završili sa modricama i nekim blažim prelomom, ali je bilo i fatalnih ishoda. Zbog smrti Endrua Finča, Tajler Beris je dobio čak 20 godina zatvora kao kaznu za smrtonosno swatovanje, a tužilaštvo i policija i dalje nastavljaju sa oštrim kaznama za one koji su u vezi sa tim slučajem.

Još jedna osoba ide u zatvor zbog toga. U pitanju je takođe Call of Duty igrač, koji je učestvovao u gore pomenutom incidentu.

Pogledajte još: “Napucavanje” oružja u novom Call of Duty: Modern Warfare-u | VIDEO

Reč je o Kejsiju Vajneru, devetnaestogodišnjaku koji je u swatovanju učestvovao kao osoba koja je prosledila adresu Tajleru Berisu, koju je on potom naveo u lažnoj prijavi policiji, prenosi Play.

Vajnera tereti za saučesništvo, zbog čega je osuđen na 15 mjeseci zatvora, kao i na zabranu igranja video igara u periodu od dvije godine nakon isteka zatvorske kazne.

Nadamo se da će ovo naučiti pameti ostale koji smišljaju ove neslane šale i da više neće biti nikakvih tragičnih ishoda.

(Play.co.rs)

 

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.