Huawei P30 Pro će vas približiti akciji od bilo kog drugog telefona na tržištu – njegov 8MP periskopski senzor za zumiranje dostiže žižnu daljinu od 125mm. Optička stabilizacija slike (OIS) pomaže da fotografije budu oštre, a video zapisi glatki. Huawei i Leica su nadogradili i druge dvije kamere s ekskluzivnim značajkama.

Sony je obezbedio prilagođeni 40MP senzor sa RYYB kolornim filterima – žuta zauzima mesto zelene za još bolje performanse pri slabom osvetljenju (Huawei je već bio lider u ovom polju). Maksimalni ISO je sada dvostruko veći od onoga što je Mate 20 Pro mogao da izvuče i dodatno mu pomaže svetliji f/1.6 otvor i OIS.

Huawei P30 Pro ima i 20MP ultra-širokougaonu kameru (16mm) sa autofokusom, kao i ToF senzor. Ovo se koristi za višeslojni efekat dubine polja, čineći boje realnijim. Hibridni zum se vraća i može se povećati do 10x (možete ga povećati do 50x u kombinaciji sa digitalnim zumom).

Huawei P30 (Foto: evLeaks/Twitter)
Huawei P30 (Foto: evLeaks/Twitter)

Prednja strana je takođe imala veliki redizajn. 6.47 ”AMOLED ekran ima čitač otisaka prstiju integrisan u displej koji bi trebalo da radi bolje od onog u Mate 20 Pro. Rezolucija ekrana je 1080p +.

Ekran zapravo koristi trostruku funkciju jer služi i kao slušalica. Ovo je tehnologija druge generacije koja proizvodi dublji zvuk i ima manje curenja zvuka. Zanimljivo je da ceo ekran funkcioniše kao slušalica, tako da možete da stavite uho bilo gde. Međutim, ovo podešavanje znači da nema stereo zvučnika. Da bi to nadoknadio, Huawei je dodao veći zvučnik s donje strane.

Huawei P30 PRO
Huawei P30 PRO

Notch je smanjen na veličinu suze. Sportska kamera ima 32MP selfie visoke rezolucije sa poboljšanim bokeh renderovanjem, međutim, 3D hardver za skeniranje lica je morao biti ispušten.

Huawei P30 Pro pokreće Kirin 980 čipset sa teškim hlađenjem. Memorijska situacija izgleda ovako: 6GB / 8GB RAM-a i do 512GB memorije. Ovo se može proširiti preko novih NM memorijskih kartica.

Huawei P30 Pro dobija najbolju tehnologiju punjenja. To znači 40W Super Charge za bateriju od 4.200mAh, kao i 15W brzo bežično punjenje i obrnuto bežično punjenje.

P30 Pro je izgrađen na metalnom okviru spojenom između staklenih ploča. Vodootporan je (IP68) i dolazi u nekoliko atraktivnih boja gradijenta.

Telefon je dostupan za pretprodaju danas, počevši od € 1.000 za 8 / 128GB model. Ako želite više prostora za skladištenje podataka, 256 GB košta € 1.100 i 512GB je € 1.250.