Adobe objavio da će zadržati besplatnu verziju Figma alata i ujedno će dodati tehnologije svojih aplikacija na Figmu

 

Adobe obećao da ako bude odobrena kupovina Figma platforme za onlajn kolaborativni dizajn neće se promijeniti njen model cijena i jednostavnost korišćenja.

Adobe je sredinom septembra najavio da kupuje Figmu za otprilike 20 milijardi dolara u gotovini i akcijama. Korisnici su razumljivo izrazili zabrinutost zbog spajanja, budući da su Adobe-ovi programi prilično skupi.

Figma će ostati „freemium“ ponuda sa osnovnim nivoom koji je dostupan besplatno. Adobe ne planira povećanje cijene i platforma će ostati besplatna za edukaciju.

Takođe, Adobe ima planirane promjene za platformu, naravno, uključujući integraciju funkcija iz svog softverskog portfelja, kao i biblioteku fontova i slika.

Međutim, svako ažuriranje koje Adobe uvede neće biti opstruktivno i neće otežati navigaciju kroz interfejs platforme.

Možda je najvažnije za one koji koriste Figmu za saradnju, ona će nastaviti da dozvoljava dijeljenje datoteka bez dodatnih naknada. Korisnici neće morati da dobiju Creative Cloud pretplatu da bi radili na istom dokumentu.

Adobe paket programa će takođe pretrpiti izmjene zbog kupovine. Kompanija planira da usvoji Figma funkcije za saradnju i može da izgradi višekorisničke web platforme za svoje programe. Adobe Express i Acrobat bi takođe mogli da dobiju sopstvene verzije Figmine table i funkcija prezentacije.

Obje strane očekuju da će se ugovor zaključiti tokom 2023. godine, kada dobije odobrenje i od regulatora i od akcionara.

(Engadget)

 

Dopada vam se  IT-mixer? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.