Internetom stalno kruže neprovjerene informacije i poluinformacije. Problem nastane kada one mogu da ugroze nečije zdravlje. Zbog toga, dobro obratite pažnju. Ako dobijete poruku ovakve ili slične sadržine, ignorišite je i obrišite iz telefona.

Poruka glasi:

„Molim Vas proslijedite poruku.
Dobre vijesti, koronavirus iz Vuhana može da se izliječi pomoću vode sa kuvanim bijelim lukom.
Stari kineski doktor dokazao je efikasnost ovog lijeka. Mnogi pacijenti su takođe ovako izliječeni. Osam (8) listova bijelog luka i sedam (7) čaša vode treba prokuvati zajedno. Popijte ovaj napitak i preko noći ćete da osjetite poboljšanje. Drago mi je što se ova poruka dijeli među ljudima“

Ovakva (ili slična) poruka već kruži svijetom na različitim jezicima. Ne nasjedajte na prevaru, zvanični lijek za korornavirus još uvek nije potvrđen nigdje, piše Dejli Ekspres.

Savjet je: Odmah obrišite poruku zbog toga što se može desiti da neko pomisli da je ovo zaista djelotvoran lijek, pa samim tim nije neophodno da uopšte dovodite sebe u iskušenje. Najlakše je obrisati je i ne razmišljati više o tome.

Mnogo je nepoznanica oko koronavirusa, ali je još više poluinformacija koje kruže internetom. „Recepti“ protiv koronavirusa preko interneta neće pomoći, ali osnovna higijena može da bude od velike koristi.

 

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.