Za jednostavne lozinke poput „12345“ Google Chrome je uveo novu opciju koja vas odmah opominje ako su one ugrožene

 

Ako ste jedan od onih koji koriste jednostavne lozinke poput „12345“ koje se lako provale, uz novu opciju Google Chrome-a koja otkriva je li neko pokušao da uđe u vaš račun više se nećete morati brinuti oko toga hoće li vaši privatni podaci biti ugroženi.

Google je najavio da će od sada Chrome lakše prepoznati je li vam lozinka ukradena i jesu li vam korisničko ime i lozinka ugroženi na nekoj web lokaciji ili aplikaciji.

U narednih nekoliko sedmica ovaj popularni pregledač uvesće opciju koja vas odmah opominje ako je vaša lozinka ugrožena, nakon čega zatraži da je promijenite na svim mjestima na kojima je inače koristite.

Pročitajte još: Opasnost na netu je stalna zato je potrebno da zaštitite svoju e-mail adresu

Obavještenje ćete dobiti u obliku iskačućeg prozora.

Iako su slične tehnologije bile dostupne i prije u obliku raznih proširenja pregledača ili bezbjedonosne provjere u Chrome-ovim alatima za upravljanje, novi pristup korisnike prisiljava da odmah riješe problem s jednostavnom lozinkom.

Chrome je takođe dodao i više zaštite vezane za krađu identiteta, tako ćete na sličan način u obliku iskačućih prozora dobiti informaciju o tome ako neko želi ukrasti vaš račun, prenosi Mashable.

 

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.