Ažuriranje na iOS 13.3 i iPadOS 13.3 stiglo sa novim funkcijama i poboljšanjima

 

Ako imate iPad ili iPhone koji podržavaju iOS 13 ili iPadOS 13, tada bi za njega trebao biti dostupno novo ažuriranje softvera na iOS 13.3 i iPadOS 13.3 verziju.

Ovo nisu ogromna ažuriranja, ali dodaju nove funkcije, uključujući nove roditeljske kontrole za vrijeme ekrana, veća ograničenja komunikacije za decu koja mogu da pozivaju, poruke ili FaceTime. Roditelji takođe sada mogu da upravljaju kontaktima koji se pojavljuju na uređajima njihove dece.

Pročitajte još: Appleov novi Mac Pro dostupan za narudžbe od 10. decembra

Ako imate Apple News Plus, sada ćete pronaći nove izglede za priče iz Wall Street Journala i drugih ‘vodećih novina’. Ažuriranje takođe omogućava da lajkujete ili dislajkujete tekstove pomoću dodira.

Aplikacija Stocks dobila je nekoliko podešavanja, što olakšava čitanje više povezanih ili više tekstova iz iste publikacije i dodavanje oznaka ‘Breaking’ i ‘Developing’ Top Stories.

Ostale promjene uključuju dodavanje podrške za sigurnosne ključeve koji su kompatibilni sa NFC, USB i Lightning FIDO2 (poput YubiKeys) u Safari i dodavanje mogućnosti za spremanje uređenih videozapisa u nove isječke, a ne prepisivanja izvorne datoteke.

Pročitajte još: Znate li koliko košta najskuplji Apple Mac Pro računar?

Pored svega toga ostalo su uglavnom ispravke programskih pogrešaka, a kompletnu listu promjena i za iOS i iPadOS možete vidjeti na Apple web lokaciji.

Ako vas uređaj nije automatski obavijestio o nadogradnji na iOS 13.3 i iPadOS 13.3, tada otvorite Postavke> Općenito> Ažuriranje softvera.

(Techradar)

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.