Apple je krajem maja ažurirao svoje vrhunske MacBook Pro modele, a sada je vrijeme za „entry-level“ MacBook Pro (koji je ranije bio poznat kao MacBook Escape) i MacBook Air za osvježavanje.

Osnovni model MacBook Pro dobija najsveobuhvatnije ažuriranje: nakon što ga je Apple ignorisao od 2017. godine, konačno je došlo do remonta, dodajući Touch Bar i Touch ID (oprostite, obožavatelji fizičke tastature) kao i nove Intel procesore. Umjesto 2.3GHz dual-core 7. Gen Core i5 čipseta koji je Apple ponudio prije više od dvije godine, novi osnovni MacBook Pro sada nudi 1.4GHz četvorojezgarni čip 8. generacije jezgre Core i5 (koji može gurati do 3.9GHz) iz Intelove linije Coffee Coffee. Nažalost,  još uvijek nudi samo dva USB-C porta, a ne četiri.

Apple nudi novi početni MacBook Pro u dvije osnovne konfiguracije: model od $1.299 sa 128GB SSD-om i 256GB model za $1.499.

MacBook Air dobija i ažuriranje danas, ali na onoj tanjoj strani. Dobija se Appleova True True tehnologija prikaza, koja (slično drugim Apple uređajima) automatski podešava ekran na osnovu ambijentalnog osvetljenja za prirodnije boje, uz pad cene od 100 $. Sada počinje sa $1.099 ili $999 za studente. Specifikacije novog Air-a ostaju iste, sa Intelovim dual-core 8-om generacijom i5 čipova.

Apple je nedavno ažurirao mehanizam treće generacije sa Mac osvježavanjem MacBook Pro modele, a ažurirana tastatura treće generacije koju Apple tvrdi da je izgrađena sa „novim materijalom“ će biti prisutna na ažuriranom Air-u i u osnovnom modelu MacBook Pro. S obzirom na nedavnu promjenu u novom materijalu za dizajn treće generacije, verovatno ćemo morati da sačekamo da još ljudi ima priliku da koristi nove tastature, međutim, da vide da li su skloni kvarovima kao stariji modeli.

(TheVerge)