Apple razmišlja o uvođenju funkcije izbacivanja vode u iPhone uređaje slično sistemu koji su implementirali u Apple Watch tehnologiju.

Apple Watch je vodootporni sat koji se može koristiti tokom plivanja. Ali šta se dešava kada izađete iz vode? Ukoliko niste znali, Apple Watch stiže sa sistemom aktivnog izbacivanja vode, koji korisiti vibracije zvučnika za izbacivanje vode iz portova uređaja.

Pročitajte još: iPhone 12 stiže u drugoj polovini oktobra

Radi se o zanimljivoj funkciji i ideji za koju je Apple zainteresovan da eventualno implementira i u svoju iPhone liniju, kao i u iPad uređaje.

Ovo je zasnovano na patentu koji je otkrio AppleInsider, a u kojem Apple istražuje načine na koje bi mogao da se otarasi vode koja bi dospjela u zvučnike iPhone ili iPad uređaja. Trenutno, najveći broj uređaja se oslanja na zatvaranje portova kako bi se spriječilo prodiranje vode u njih, ali kako su rešetke za zvučnike i mikrofoni otvoreni, to rješenje nije u potpunosti primenjivo.

Za sada nije poznato da li Apple planira da pomenuti patent komercijalizuje, odnosno rješenje iz njega implementira u konkretne proizvode.

(benchmark.rs via appleinsider)

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.