Apple je danas najavio da će održati događaj 14. septembra Pod nazivom „California Streaming“. Događaj će biti unaprijed snimljen kao i posljednjih nekoliko i bit će striman na više platformi.

Budući da se radi o septembarskom događaju, možemo sa sigurnošću pretpostaviti da će Apple predstaviti svoju novu iPhone 13 generaciju. Iako je Apple prošle godine propustio ovaj rok koji je sam sebi nametnuo zbog problema s proizvodnjom, stvari izgleda da su na dobrom putu 2021.

Iako se o predstojećim iPhoneima ne zna mnogo, jedna uporna glasina je prisutnost ekrana velike brzine osvježavanja. Vjerovatno samo na modelima Pro. Takođe se spominju i tipični pomaci poput poboljšane kamere i bržeg čipseta.

Razumno pretpostaviti da će kompanija lansirati ažuriranu verziju Apple Watch-a. Model šeste generacije lansiran je prošle godine u septembru i donio je karakteristike poput senzora kisika u krvi, EKG -a i jeftinije SE varijante.

Kao što je tradicija, Apple će također vjerovatno dati sigurne datume izlaska za sljedeće verzije svih svojih operativnih sistema, uključujući iOS 15, iPadOS 15, watchOS 8 i macOS Monterey.

Kad smo već kod macOS -a, uvijek postoji mogućnost najave novih Mac modela, pogotovo jer se uskoro očekuje sljedeća generacija čipseta M1. Međutim, septembarski događaji obično se fokusiraju na iPhone i Apple Watch.

Događaj California Streaming bit će emitiran uživo na Apple.com, koji se može pregledati putem bilo kojeg stonog ili mobilnog preglednika. Osim toga, događaj možete gledati i na Apple TV -u ili bilo kojem uređaju s aplikacijom Apple TV.

 

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.