Kako tržište pametnih telefona sazrijeva, to znači da po pitanju poboljšanja performansi nije baš tako oskakanje i pomjeranje i granica kao nekada. To znači da proizvođači mobilnih telefona moraju da pronađu nove načine poboljšanja na svojim uređajima, a za nadolazeći iPhone 12 čini se da će se Apple fokusirati na poboljšanje kamera.

Prema analitičaru Ming-Chi Kuou, koji je objavio je novu istraživačku bilješku koju je vidio MacRumors, u kojoj tvrdi da će za iPhone 12, Apple predstaviti „high end“ objektiv kamere. Kuo ne ulazi u detalje o tome što misli pod „high end„, ali ne možemo reći da smo previše iznenađeni.

Apple uvodi nova poboljšanja fotoaparata sa svakim iPhone izdanjem, tako da to zapravo ne bi trebalo iznenaditi nikoga. Neke spekulacije uključuju potencijalno veće senzore koji bi trebali poboljšati ukupnu kvalitetu slike i videozapisa snimljene iPhone kamerama. Priča se da je Apple nastavio održavati niz trostrukih kamera za modele višeg ranga, dok će modeli s nižim modelom nastaviti pakovati dvostruki objektiv na fotoaparatu.

Očekuje se da će iPhone 12 biti predstavljen kasnije ove godine, ali kada tačno postoje samo pretpostavke. Neki su tvrdili da je predstavljanje i dalje planirano za septembar, dok noviji izvještaj sugeriše da bi mogao biti odgođen do oktobra ili čak novembra.

To je zato što je pandemija korona virusa prisilila mnoge proizvodne pogone širom svijeta da se zatvore kako bi širenje virusa stavili pod kontrolu. Kao takva, proizvodnja i testiranja koja su se trebala dogoditi ranije povučena su unazad. U svakom slučaju, moraćemo pričekati i vrijeme će pokazati.

(Ubergizmo)

 

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.