Dok se Google u posljednje vrijeme više bavio problemima koji su se pojavili u okviru Chrome-a, Gmail korisnike su zadesile ozbiljne komplikacije, koje su posljednjih dana postale još ozbiljnije.

Radi se o tome da Gmail već neko vreme trpi probleme koji su vezi sa filterima za mejl poruke, što omogućava da potencijalno opasne poruke stignu u sandučiće korisnika. Google je objavio da problem utiče na značajan broj korisnika, ali uprkos tome tvrdi da je servis bezbjedan, iako problemi još uvek nisu riješeni. Spam filteri tako i dalje ne rade, te sve poruke idu direktno u inbox, što je problem koji mogu da zaobiđu samo oni koji ga prepoznaju na vrijeme.

U najvećoj opasnosti su oni korisnici koji sofisticirane malver sadržaje ne otkriju na vreme, pa se preporučuje da se svaka poruka dobro provjeri pre nego se klikne na link, te preuzme neki sadržaj koji bi vrlo lako mogao da bude maskirani phishing materijal. Na kraju krajeva, spam odeljak ne postoji bez razloga, pa se obično naporno radi na tome da se potencijalno opasne poruke drže dalje od prostora u kojem su klikovi bezbedni.

(PCpress via Forbes)

 

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.