Džejms Hovels iz Velike Britanije, koji je greškom u đubre bacio hard disk sa 7.500 bitkoina, nudi 70 miliona dolara lokalnim vlastima da mu dozvole da iskopa deponiju, piše Si-En-En.

Poslije priče o njemačkom programeru koji je zaboravio lozinku naloga na kojem ima 220 miliona dolara u bitkoinima, dolazi još jedna slična priča samo sa druge strane Atlantika.

Britanski IT stručnjak je greškom bacio hard drajv još 2013. godine, a do 7.500 bitkoina je došao „rudareći“. To se desilo četiri godine ranije kada kriptovaluta nije mnogo vrijedila.

Međutim, kada je vrijednost bitkoina počela da raste Džejms je potražio hard disk, ali na njegovu žalost otkrio da ga je greškom bacio.

Tokom vremena i vrednost bitkoina je samo skakala. Sada kada je dostigala 37.000 dolara Hovels je kontaktirao gradske vlasti Njuporta u Velsu i zatražio dozvolu od njih da otkopa dio deponije na kojem se, kako vjeruje, nalazi i njegov 270 miliona vrijedan hard disk.

Ukoliko ga pronađe, Hovels je ponudio gradskim vlastima četvrtinu ukupne vrednosti bitkoina.

(RTS)

 

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.