Ransomware napadi su glavni problem i često dobijaju pristup sistemima putem brute force napada na otvorene i izložene udaljene pristupne tačke poput Remote Desktop protokola (RDP).

Platforma za isporuku virtualnih aplikacija u oblaku Cameyo lansira svoju novu sigurnosnu tehnologiju RDP Port Shield, zajedno sa besplatnim alatom za praćenje open source koda koji svaka organizacija može koristiti za prepoznavanje brute force napada koji se događaju preko RDP-a u njihovom okruženju.

Microsoft potvrdio ranjivost Windows-a

Cameyov RDP Port Shield prva je ugrađena sigurnosna tehnologija koja automatski zatvara RDP portove za cijeli svijet, a zatim ih dinamički otvara i zatvara posebno provjerenim korisnicima na temelju IP adresa s bijele liste (white-listed).

 

RDPmon besplatan alat otvorenog koda

 

Da bi pomogao u nadgledanju i identifikaciji brute force napada i kako bi se zaštitio od ransomwarea, kompanija takođe objavljuje besplatan alat otvorenog koda koji se zove RDPmon. Svaka organizacija može besplatno preuzeti i instalirati open-source RDPmon na RDS / cloud server s GitHub-a. Nakon vođene konfiguracije, IT administratorima će se pružiti kartica s ukupnim brojem pokušaja veza s njihovim serverima, zajedno s karticom koja identifikuje aplikacije koje se koriste na svakom serveru, broj ljudi koji koriste RDP i programe prilagođene od strane korisnika.

RDP Port Shield - automatska zaštita od brute force napada

„Organizacije svih veličina suočavaju se sa bezbroj prepreka na putu do digitalne transformacije, a sigurnost se tiče okolnih Cloud migracija – posebno u svjetlu dramatičnog porasta napada temeljenih na RDP-u – od najvećeg su značaja za rukovodioce u svakoj industriji.“ kaže Andrew Miller, suosnivač i izvršni direktor Cameyoa. „Cameyo shvaća da povećanje produktivnosti isporuke virtualnih aplikacija ne može doći po cijenu sigurnosti. Izgradili smo platformu Cameyo od početka do kraja kako bismo zaštitili naše kupce i njihove korisnike. Stvorili smo RDPmon, jer vjerujemo u sposobnost identifikacije RDP-ranjivosti u vašem okruženju trebale bi biti dostupne svima. A RDP Port Shield samo je najnovije od naših sigurnosnih napretka jer kontinuirano štitimo naše kupce od evoluirajućeg okruženja prijetnji. “

Više o RDP Port Shield-u (koji se plaća) možete saznati na web stranici Cameyo, a RDPmon (koji je besplatan) je dostupan na GitHub-u.

 

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.