Tehnički klub Univerziteta „Džemal Bijedić“- BEST Mostar, četvrtu godinu zaredom organizuje programersko takmičenje Hackathon za srednjoškolce završnih razreda i studente sa područja cijele Bosne i Hercegovine. Takmičenje će se održati u periodu od 08. do 10. marta 2024. godine u prostorijama INTERA Tehnološkog parka.

Hackathon je jedinstveni događaj koji pruža priliku za učenje i nagrađuje znanje. cilj organizovanja ovog događaja jeste da podstaknemo kreativno razmišljanje, te razvoj i unapređenje sposobnosti, kao i usvajanje znanja i vještina prilikom rješavanja datih problema. Događaj privlači pažnju velikog broja renomiranih kompanija koje podržavaju inovacije i razvoj u IT sektoru. Ovaj događaj pruža jedinstvenu priliku mladim nadama da steknu dragocjeno iskustvo, povežu se s liderima industrije i osvoje kvalitetne novčane nagrade.

Na takmičenju timovi od tri do pet članova će imati 35h da osmisle rješenje za zadanu temu. Također, takmičari koji se individualno prijave će biti sastavljeni u timove. Takmičari će imati mogućnost da se konsultuju sa iskusnim mentorima (zaposlenika vodećih IT firmi u BiH), koji će im pomoći tokom procesa. Naglašavamo da je Hackathon prvenstveno prijateljskog karaktera, stvoren s ciljem promovisanja saradnje, inovacija i zajedničkog rasta. Svi učesnici će imati priliku naučiti, rasti i graditi mostove prema uspješnoj karijeri u IT sektoru.

Za najbolje timove pripremljene su vrijedne novčane nagrade, odnosno:

1. mjesto – 2000KM
2. mjesto – 1000KM
3. mjesto -500KM

Svi zainteresovani za učestvovanje na takmičenju, mogu se prijaviti putem sljedećeg linka:
https://forms.gle/vuWuKEQNrMrqupoU7
Prijave su otvorene do 20. februara.

Za dodatne informacije pratite zvaničnu instagram stranicu: @best.mostar ili potražite na web sajtu https://hackathon-bestmostar.org/ .