Svjetski mediji prenose da je američki milijarder Bil Gejts unaprijed predvidio kineski virus koji bi mogao da izazove pandemiju

 

Naime, 28. decembra 2018. godine u časopisu „Sajens alert“ Gejts je objavio rezultate istraživanja njegove fondacije za borbu protiv svjetskih pandemija. Bil Gejts je tada predvidio kineski virus i upozorio da bi u narednoj deceniji mogla izbiti megapandemija nekog smrtonosnog virusa, koji bi u prvih 6 mjeseci odnio 30 milona života i nastavio eksponencijalno da raste.

Kako bi sprečio ovaj scenario, Gejts je uložio 12 miliona dolara u centar za istraživanje virusa i izradu vakcina za borbu protiv njih.

Uz prezentaciju je objavljena i video-simulacija pandemije, po kojoj nastanak i inicijalno širenje virusa počinje u centralno-istočnoj Kini. Odatle se on brzo, u prva 2-3 meseca, širi ka Indiji, Japanu, Nemačkoj i Francuskoj, a potom i po cijelom svijetu.

Prije nekoliko mjeseci Gejts je objavio novu simulaciju pod imenom „Događaj 201“, kao plan borbe za predstojeću pandemiju.

Tom prilikom su „Džon Hopkins centar za zdravlje“, fondacija „Svjetskog ekonomskog Foruma“, i „Fondacija Bila i Melinde Gejts“ 18. oktobra 2019. godine u Njujorku održali predavanje i multimedijalnu prezentaciju o globalnoj pandemiji.

(Sputnik news)

 

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.