Facebook je navodno kontaktirao Netflix, Disney, Hulu, HBO i Amazon sa planom da uključi njihove usluge u svoj TV uređaj, za koji se nada da će biti objavljen u oktobru. Osim što objedinjuje usluge streaminga, uređaj će korisnicima takođe omogućiti video pozive sa svojih televizora.

Prema izvještajima, Facebookov dolazeći uređaj će koristiti istu tehnologiju za video pozive koja je ugrađena u Facebook Portal koji je počeo da se isporučuje prošlog novembra.

Novi uređaj se u dokumentima naziva kodnim imenom Catalina.

Očekuje se da se Catalina uređaji isporučuju uz fizički daljinski upravljač i sa ugrađenim streaming uslugama gore navedenih kompanija.

Korisnici i zaljubljenici Facebooka nek se spreme za nove aplikacije

Nejasno je kako trenutno teku razgovori s medijskim kompanijama, jer te informacije nisu dostupne u procurelim dokumentima, ali činjenica da Facebook cilja objavu na jesen bi moglo da sugeriše da su dogovori blizu toga da budu okončani.

Facebook je navodno razgovarao s prodavnicama širom Severne Amerike i Evrope o prodaji ovog uređaja.

(The Information)

 

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.