Catapult IP Innovations je kupio patente kompanije BlackBerry za nekoliko stotina miliona dolara

 

Od BlackBerry je danas ostalo samo ime koje se licencira i kolekcija različitih patenata, i upravo te patente kupila je kompanija Catapult IP Innovations za 600 miliona dolara. Mnogi se sjećaju da je BlackBerry u jednom trenutku bio jedna od najbitnijih kompanija u segmentu telefona.

Catapult IP Innovation je sredstva prikupio preko pozajmice od 450 miliona dolara. Dao je i obećanje da će preostalih 150 miliona dolara isplatiti u predstojećim godinama.

Zanimljivo je da je Catapult IP Innovations potpuno nova kompanija, bez ikakvih proizvoda za prodaju.

Moguće je da će kompanijin plan biti da tuži svaku moguću IT firmu kako bi se dobila naknada za licenciranje BlackBerry patenata.

Kao deo ovog sporazuma, svi BlackBerry patenti koji se odnose na mobilne uređaje, razmenu poruka i bežične mreže će postati vlasništvo nove kompanije.

Iako BlackBerry prodaje svoje patente, kompaniji će biti odobrena licenca za njihovo korišćenje nakon što se sporazum okonča.

(Kitguru)

 

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.