D-Link AQUILA PRO AI serija pruža jednostavno rješenje za povezivanje pametnog doma na jednom mjestu. Serija je dizajnirana da korisnicima olakša postavljanje i upravljanje vlastitom pametnom kućnom mrežom, s funkcijama kao što su intuitivna aplikacija D-Link AQUILA PRO AI, AI Wi-Fi optimizator, AI Mesh Optimiser i AI Optimizer saobraćaja. Sa AQUILA PRO AI serijom, korisnici mogu uživati u vrhunskom Wi-Fi iskustvu i pogodnostima potpuno integrisanog pametnog doma s podrškom za Matter.

D-Link-ova AQUILA PRO AI serija Wi-Fi 6/6E mrežastih rutera i ekstendera je najnovija u liniji inovativnih proizvoda dizajniranih da pruže vrhunsko kućno Wi-Fi iskustvo. Uz munjevitu brzinu do 7.800 Mbps, poboljšanu pokrivenost i neprekidno povezivanje, korisnici mogu uživati u besprijekornom strimingu, igranju igara i drugim mrežnim aktivnostima u cijeloj kući. Serija je usklađena sa Matter-om. Ovo omogućava korisnicima da s lakoćom postave i upravljaju potpuno integrisanom pametnom kućnom mrežom. Serija također ima AI algoritam koji se sastoji od AI Wi-Fi Optimizer-a, AI Mesh Optimiser-a i AI Traffic Optimizer-a, koji rade zajedno kako bi osigurali maksimalne performanse bežične mreže, omogućavajući brzu i pouzdanu pokrivenost mrežom i osiguravajući neprekidan 4K/8K video streaming i video pozivanje.

 

Iskoristite maksimalno potencijal pametnog doma

 

Za korisnike koji žele nadograditi svoje kućno Wi-Fi iskustvo i maksimalno iskoristiti svoj pametni dom, AQUILA PRO AI serija je savršeno rješenje. Kombinuje munjevitu brzinu, poboljšanu pokrivenost, neprekinutu povezanost i jednostavan proces postavljanja kako bi osigurao vrhunsko kućno Wi-Fi iskustvo. AI algoritam serije osigurava maksimalne performanse bežične mreže, omogućavajući brzu i pouzdanu pokrivenost mrežom, te neprekidan streaming i video pozive. Osim toga, uz usklađenost sa Matter-om, korisnici mogu lako postaviti i upravljati potpuno integriranom pametnom kućnom mrežom.

„Uzbuđeni smo što ćemo uskoro na tržište predstaviti ove nove rutere kompatibilne s Wi-Fi 6/6E mrežama,” rekao je CJ Chang, izvršni direktor i predsjednik D-Link Corporation. „Naš cilj je pružiti potrošačima pametno, pouzdano i elegantno Wi-Fi rješenje kako bi njihov pametni dom bio još bolji. Uz napredne funkcije i vrhunski dizajn, uvjereni smo da će AQUILA PRO AI serija pomoći će premostiti jaz između brzog, pouzdanog Wi-Fi-ja i pogodnosti potpuno integrisanog pametnog doma.“

 

 

Šta znači oznaka Matter?

 

Kada smo spomenuli ovu oznaku da napišemo i koju riječ šta zapravo označava. Matter je novi simbol povezanosti. Ovaj standard koji objedinjuje industriju obećava pouzdanu, sigurnu povezanost – pečat odobrenja da će uređaji raditi besprijekorno zajedno, danas i sutra. Samo uređaji sa sertifikatom Matter će nositi Matter logo.

Matter je novi, otvoreni protokol za pametni dom koji koristi postojeće, poznate tehnologije, uključujući Bluetooth Low Energy za podešavanje uređaja i Wi-Fi, Thread i Ethernet za povezivanje uređaja. Glavne platforme za pametne kuće i brendovi uređaja već su se posvetili nadogradnji mnogih postojećih čvorišta, pametnih zvučnika i drugih uređaja koji su već danas u milionima domova i na policama trgovina, tako da će novi Matter uređaji neprimjetno raditi s vašim postojećim pametnim domom.

Matter podržava većina velikih dobavljača platformi za pametne kuće.

Da biste izgradili ili unaprijedili svoj pametni dom uz Matter, potražite značku Matter na novim kontrolerima i uređajima za pametne kuće. Provjerite kod svojih omiljenih brendova njihove Matter planove ili pogledajte ovu vezu za najnovije vijesti o Matteru.

 

Dopada vam se  IT-mixer? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.