Evo deset web sajtova i usluga na kojima možete potpuno legalno besplatno gledati filmove, TV serije i emisije

 

Vjerovali ili ne, možete potpuno besplatno gledati filmove onlajn a da ne koristite torent niti da obilazite sumnjive web sajtove. I što je najgore uvijek ste u strahu da ne pokupite neki malver.

Postoji veliki broj web lokacija i usluga na kojima možete legalno gledati serije, filmove, TV emisije i drugi sadržaj a da ništa ne platite. Naravno, ako ste spremni da istrpite reklame.

Morate da znate da su to većinom stariji naslovi, a na nekim web sajtovima imate mogućnost da vidite originalna djela nezavisnih produkcija i amaterskih filmova.

Predstavićemo vam deset web destinacija koje vam preporučujemo. Do vas je da li će te ih posjetiti. Vjerujemo da ćete naći interesantne stvari, a još kad možete besplatno gledati filmove, šteta bi bilo propustiti.

 

Amazon Freevee

Bivši IMDb TV vam omogućava da uživate u besplatnim filmovima koji se mogu naći na Amazon Video servisu.

Usluga stara četiri godine omogućava svakome ko ima besplatan nalog da gleda izbor besplatnih filmova i TV emisija.

Pored vašeg računara, Amazon Freevee možete gkoristiti na Fire TV, Xbox, PlayStation i drugim uređajima za striming. Uz filmove, tu su i neke TV serije, kao i originalni sadržaji, piše Make Use Of.

 

Roku kanal

Iako je dostupan za Roku uređaje za striming preko aplikacije, The Roku Channel možete ga gledati i na web-u. Nekoliko klikova i možete da strimujete Roku Originals, popularne TV emisije i nove filmove. Naravno, uz prikazivanje reklama.

 

YouTube

Na Google-ovom video servisu može se naći veliki broj filmova. Na YouTube servisu se mogu naći i filmovi sa prostora bivše Jugoslavije.

Vrijedi da pogledate kanale poput Public Domain Films i Popcornflix, kao i oficijelnu kategoriju Free to watch (u sklopu Movies & Shows).

 

Tubi

Na ovom servisu moguće je da pronađete relativno novija izdanja – na primjer, od 2022. godine – kao i starije hitove.

Da ništa ne biste propustili, postoji kategorija Uskoro odlazi, dok za one željne istraživanja postoji kategorija Prvi put na Tubiju.

 

CONtv

Ranije poznat kao Viewster, CONtv nudi gledanje televizije uživo, uključujući niz horor B-filmova. Neki od njih zahtjevaju pretplatu, ali veliki dio sadržaja je dostupan za gledanje besplatno.

 

Crackle

Crackle sadrži filmove i TV emisije, neke ekskluzivne, uglavnom iz Sony Pictures-a i njegovih podružnica, uključujući Columbia Pictures, TriStar Pictures, Screen Gems, Sony Pictures Classics i Sony Pictures Worldwide Acquisitions.

Crackle takođe sadrži seriju „Crackle Original“, uključujući On the Ropes, Going from Brok , Hidden Heroes, The Oath i Snatch. Sadržaj Cracklea mijenja se svaki mjesec kako se naslovi dodaju i uklanjaju. Crackle sadrži programe u sljedećim žanrovima: akcija, komedija, krimi, drama, horor i naučna fantastika.

 

Classic Cinema Online

Kao što ime govori, ova usluga je fokusirana na starije filmove, u rasponu od 1930-ih do 1960-ih. Pronaći ćete i nekoliko nijemih filmova. Odličan izbor ako ste ljubitelj stare škole.

 

Vudu

Pored ponude koju naplaćuje, Vudu ima i veliki izbor besplatnih filmova, uz koje vam servis nudi reklame. Moraćete da se registrujete za besplatan nalog da biste koristili ovu uslugu.

 

Popcornflix

Popcornflix takođe pušta veliki broj filmova besplatno uz reklame. Da biste ih gledali, u početku vam neće biti potreban ni korisnički nalog, a dostupan je i neki originalni sadržaj.

 

Pluto TV

Pored gledanja TV-a uživo, Pluto TV takođe ima kanal na kojem puštaju samo filmove. Možete pokušati da ih uhvatite u skladu sa njihovim rasporedom prikazivanja ili kliknite na Na zahtjev da biste gledali kako vam odgovara.

Pluto TV nudi čitav niz različitih TV kanala, koji opstaju zahvaljujući reklamama. Primjeri uključuju CBS News, CNN, Comedy Central, Paramount Plus Picks i Showtime Selects. Što se tiče franšiza koje se mogu naći u ponudi, najzvučnije su 007, Baivatch, Star Trek, Degrassi, The Price Is Right… kao i kanali vezani za određene žanrove.

(IT mixer)