Glasine od prije par dana su se ispostavile kao tačne, zaista ćemo dobiti novu verziju Diablo 2 video-igre. Doduše, to neće biti Diablo kakvog pamtite, već se radi o remasteru čuvenog RPG ostvarenja. Diablo 2: Resurrected se može opisati i kao „rimejk“, pošto Blizzard kreira 3D grafiku za video-igru sa novim endžinom, prenosi b92.net.

Naravno, tu su i standardne stvari koje prate ovakva izdanja, 4K podrška, 144Hz, poboljšan zvuk, kao i opcija za promjenu grafičkih podešavanja između starih i novih.

Tu su i poboljšanja kvaliteta gejmpleja, poput dijeljenog inventara za sve karaktere, kao i opcija auto-lootinga. Ovo su opcije koje su nedavno otkrivene na BlizzConline događaju.

Diablo 2: Resurrected će izaći već ove godine za PC i konzole i to sa međuplatformskom progresijom, prenosi play.co.rs.

Prije nego što se video-igra pojavi, Blizzard će održati tehničko alfa testiranje.

 

Da li će Diablo 2: Resurected zamijeniti staru Diablo 2 instalaciju?

 

Blizzard je obećao da neće zamijeniti Diablo 2 sa Diablo 2: Resurected.

U video-odgovorima ispod, glavni dizajner Rob Gallerani rekao je „ne, apsolutno ne“ kao odgovor na pitanje: „hoće li D2: R prebrisati originalnu D2 instalaciju?“

„Sve što trenutno imate o D2 ostat će D2. Ovo je zaseban proizvod, odvojena igra. Možete ih igrati istovremeno istovremeno, ako želite.“

Ovo pitanje se pojavilo zbog Blizzardove forme s kontroverznim Warcraft 3 remasterom. Pokretanjem Warcrafta 3: Reforged, Blizzard je neobjašnjivo izbrisao  originalni Warcraft 3 klijent sa Battle.net-a, potaknuvši nadogradnju za konverziju u Reforged, koja vam zatim omogućava da pređete na originalne vizuale ako to želite.

To je značilo da funkcije originalnog klijenta koje misteriozno nisu postojale u programu Reforged, poput prilagođenog pristupa kampanji i podrške za konkurentnu ljestvicu, nisu dostupne svima.

Ovo je viđeno kao prilično neslavan potez Blizzarda, koji se suočio s bujicom kritika zbog oduzimanja proizvoda koji su ljudi već platili.

U svakom slučaju rečeno je da to neće ponoviti sa novim Diablo 2: Ressurected.

Ispod možete pogledati trejler za novi stari Diablo 2 koji je objavljen na ovogodišnjem BlizCon online događaju tj. BlizzConline 2021:

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.