Developer iz projekta Optimism je objavio da je „kritični bag“ na platformi za kriptovalute identifikovan i pravovremeno zakrpljen ranije ovog mjeseca.

Bag, koji je hakerima mogao da omogući da kreiraju koliko god Ethereum kriptovalute (ETH) bi poželjeli u okviru Optimism naloga, prvi je otkrio „white-hat“ haker i iOS jailbreak developer Džej Frimen.

Pročitajte još: Kako su stvoreni termini „bug“ i „debugging“?

On je u svom blogu objasnio da bi bag mogao da omogući napadaču da generiše novac u bilo kom lancu u okviru „OVM 2.0“ grane Optimism softvera.

Za svoj napor, Frimen je nagrađen jednom od najvećih nagrada u lovu na bagove, a ukupna suma je iznosila 2.000.042 dolara.

Iako je u pitanju jedna od najvećih nagrada, koje su do sada isplaćene za pronalaženje kritičnih bagova, MakerDAO je upravo objavio da će ponuditi maksimalnu nagradu od 10 miliona dolara bilo kome ko može da ukaže na kritične sigurnosne prijetnje u kompanijinim smart ugovorima.

(Nezavisne)

 

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.