Na sajmu Milipol, francuska kompanija Drone Volt predstavila je svoju najnoviju inovaciju: Drone Volt Kobra

 

Drone Volt je na sajmu vojnih, policijskih i bezbjednosnih rešenja Milipol Paris 2023 predstavio svoj novi osmatrački dron – Drone Volt Kobra.

Drone Volt Kobra, dizajniran za one koji su uključeni u nadzor, bezbjednost i inspekciju, kombinuje najnovije tehnologije (hardver i softver) koje su razvili timovi Drone Volt grupacije. Doprinos tehnologija stečenih ove godine zahvaljujući kupovini imovine danske kompanije Lorenz, posebno omogućava daljinsko upravljanje dronom i prikupljanje i obradu podataka tokom leta.

Dron je razvijen je saradnji sa četiri projektna biroa grupe Drone Volt i proizvodi se u Francuskoj. Riječ je o inovaciji koja proizlazi iz 100% evropskih tehnoloških rješenja, koja bi mu trebala dati odlučujuću prednost među policijom, vojskama, upravama i snagama bezbjednosti.

 

Tehničke karakteristike drona

 

Drone Volt Kobra ima “Al ready” nanokompjuter, koji omogućava veliku fleksibilnost i beskonačnu kombinaciju konfiguracija, prilagođenih svakoj misiji. Kadrokopter kombinuje 4 strateške prednosti: inteligenciju, snagu, povezanost i modularnost (IPMC).

To je integrisani Nvidia Xavier Nx kompjuter koji pomaže u prikupljanju i procesuiranju snimaka kamere i omogućava korišćenje prilagođenih AI aplikacija kao što su analiza slike u realnom vremenu i detekcija anomalija na posmatranom terenu.

Tehničke karakteristike drona
Drone Volt Kobra

Dron je opremljen sa dvije ugrađene FPV kamere i dva LIDAR senzora. Dron može da nosi napredne senzore, industrijske alate i još mnogo toga i da leti do 55 minuta bez tereta i 30 minuta sa teretom od 5 kg.

Dron posjeduje AES-128 standard za napredno šifrovanje podataka koji obezbjeđuje bezbjednu komunikaciju između drona i daljinskog upravljača, a francuska kompanija kaže da 4G/5G, Wi-Fi i Bluetooth konekcija garantuju njegovu vezu čak i u najudaljenijim okruženjima, dok HDMI, Ethernet, USB, UART/Serial i CAN veze omogućavaju integraciju sa drugom opremom i teretom.

Precizno pozicioniranje omogućava najsavremeniji dvostruki GPS sistem za pozicioniranje sa ugrađenom RTK tehnologijom, pa kažu da se podaci dobijaju tačni do centimetra.

 

O kompaniji Drone Volt

 

Drone Volt je aeronautički proizvođač specijalizovan za profesionalne civilne dronove i AI, koji je osnovan 2011. godine. Grupacija Drone Volt, članica GICAT-a, ostvarila je promet od 13,7 miliona evra u 2022. godini.

Kompanija posebno snabdijeva administracije i industrijalce kao što su francuska vojska, Ministarstvo oružanih snaga, Engie, Total, Bouygues ES, ADP, Žandarmeriju za vazdušni saobraćaj (GTA), međunarodne vladine agencije itd.

Francuska kompanija nije saopštila koliko će dron koštati i kada će se naći u prodaji, a pozivaju sve zainteresovane da se jave putem ovog linka i ostave svoje podatke kako bi dobili detaljnije informacije.

(IT mixer)