Borba protiv kršenja pravila igranja ide na viši nivo

 

Znamo da mnoge kompanije banuju (zabranjuju pristup) izgrače iz sa svojih igara i servera za tu igru zbog kršenja njihovih uslova pružanja usluge. Ovo je obično posljedica varanja, hakovanja ili drugih vrsta kršenja. Doduše, ove su zabrane obično ograničene na samo određenu igru, ali čini se da EA (Electronic Arts) stvari podiže na viši nivo.

Kompanija je na Twitteru objavila da će banovati eSports profesionalca i FIFA igrača „Kurt0411“ ne samo iz FIFA igara, već iz svih igara kompanije i njihovih usluga. Prema pisanju agencije EA, oni tvrde da je Kurt0411 prijetio zaposlenicima EA-e, kao i ostalim igračima, i kao rezultat toga su pribjegli ovoj odluci.

Prema EA, „Njegove poruke prešle su liniju pristojnosti u vrlo lične napade i krše naše Uslove pružanja usluge. Nećemo tolerisati prijeteće ponašanje. Kao rezultat toga, danas će EA nalogu Kurt0411 biti zabranjeno igranje naših igara i pristup našim uslugama zbog ovih ozbiljnih i ponovljenih kršenja. “

Pročitajte još: The Witcher u virtuelnoj stvarnosti | VIDEO

Kurt0411 je u prošlosti prilično otvoreno govorio o EA i kako oni upravljaju svojim igrama. Od tada je na zabranu odgovorio objavom na Twitteru, tvrdeći da ga je EA zabranila jer smatra da su se „uplašili da bih ih pobijedio“.

(Ubergizmo)

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.