Huawei je službeno predstavio svoj novi flagship Matebook X Pro 2020 laptop za evropsko tržište

 

Osim novog Matebook X Pro 2020 laptop-a kompanija je za Evropu učinila dostupnim i jeftiniju Matebook D liniju laptopa koja je do sada bila dostupna za kupovinu samo u Kini. Matebook D linija dolazi u dvije verzije, a to su Matebook D 14 i D 15.

Matebook X Pro je kao što je i očekivano opremljen high-end specifikacijama koje uključuju najnoviju Intel Comet Lake seriju procesora desete generacije.

Ovaj je laptop tako u svojoj najjačoj konfiguraciji opremljen Intel Core i7 procesorom. On je uparen sa 16 GB RAM-a i 1 TB interne memorije, a kao opcija nudi se i Nvidia MX250 grafička kartica.

Ovaj ultrabook raspolaže sa 13.9-inčnim ekranom osjetljivim na dodir koji zauzima 91% površine te je omjera 3:2. Po pitanju dizajna Matebook X Pro 2020 ne donosi veliki napredak u odnosu na svog prethodnika. Dolazi sa kućištem identičnih dimenzija od 14.6 mm × 304 mm × 217 mm, kao i identičnom težinom od 1.33 kg.

Po pitanju konektora ovaj Huawei laptop model nudi jedan USB-A i dva USB-C porta zajedno sa 3.5 mm audio izlazom, a u paketu je i senzor otiska prsta.

Sa starije generacije također je preuzeta i 1 MP pop-up selfi kamera koja je skrivena na tastaturi.

Matebook X Pro 2020 ultrabook dolazi u novoj smaragdno zelenoj, sivoj i srebrnoj boji po početnoj cijeni od 1.499 € za Core i5 varijantu. Početak prodaje očekuje se u aprilu.

 

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.