Svjetski tehnološki sajam je otkazan zbog koronavirusa, pa su velike kompanije morale da nađu druge načine kako bi predstavile svoje nove uređaje. Ovako je to uradio Huawei predstavivši savitljivi Mate Xs

 

Na live streaming događaju, Huawei je predstavio svoje nove uređaje. Jedini telefon koji je predstavljen bio je savitljivi Huawei Mate Xs.

Govorio je Ričard Ju, predsednik Huawei kompanije, a kako on kaže, naglasak kod Huawei proizvoda biće na boljoj upotrebi vještačke inteligencije.

Izgleda da će savitljivi Huawei Mate Xs, nasljednik Mate X modela biti više nego dostojna konkurencija Samsungovom Z Flip modelu.

Huawei Mate Xs ima veličinu ekrana sa prednje strane 6.6“, sa zadnje 6.38“, a kada se telefon potpuno otvori, ukupna površina ekrana je 8 inča. Ovaj telefon pokreće Kirin 990 5G procesor. Što se tiče kamera, ima ih četiri.

Glavna kamera ima 40MP, a tu su još i kamere od 8MP, 16MP, kao i 3D depth-sensing kamera. Operativni sistem je Android 10, sa EMUI 10 interfejsom.

Cijena Huawei Mate Xs biće 2.499€ (8GB/512GB). Ričard Ju je najavio i da će Huawei P40 biti predstavljen 26. marta.

Osim Huawei Mate XS, predstavljeni su i Huawei MatePad Pro 5G, Matebook, Huawei Wi-Fi AX3 i Huawei 5G CPE Pro 2, dva rješenja za povezivanje za Wi-Fi 6+ mrežom.

Ovi uređaji nemaju Google Play Store, već će aplikacije za njih moći da se preuzmu sa Huawei App Gallery.

(B92)

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.