Elgato je službeno podigao zavjesu na Facecam MK.2, značajnu nadogradnju njegove hvaljene 1080p60 web kamere skrojene posebno za kreatore sadržaja. Ova najnovija iteracija Facecam-a ne samo da održava temeljne kvalitete koji su njegovog prethodnika učinili popularnim, već uvodi i niz novih funkcija usmjerenih na poboljšanje korisničkog iskustva i kvaliteta slike.

Dizajniran da zadovolji zahtjevne potrebe strimera i profesionalaca, Facecam MK.2 je dizajniran da pruži neusporedivu vjernost slike, osiguravajući realističan izgled čak i u zahtjevnim uslovima osvjetljenja. Može se pohvaliti nizom inovativnih karakteristika uključujući snimanje slike visokog dinamičkog raspona (HDR), integrisani zatvarač za privatnost i mogućnosti pomicanja-nagiba-zuma.

Već je dostupan za kupovinu na mreži, a uskoro se očekuje šira dostupnost u maloprodajnim objektima, Facecam MK.2 dolazi u paketu sa Elgatovim vlasničkim Camera Hub softverom bez dodatnih troškova. Rolf Bartz, Elgatov glavni arhitekta vizije, naglasio je posvećenost kompanije unapređenju iskustva web kamere za kreatore, ističući poboljšane performanse i svestranost Facecam MK.2 u poređenju sa prethodnim i konkurentskim proizvodima.

Pročitajte još: X najavljuje video streaming uslugu

Facecam MK.2 nudi poboljšanu osjetljivost, osiguravajući izuzetne performanse u različitim uslovima osvjetljenja – od slabo osvijetljenih okruženja za igranje do jako osvijetljenih kancelarija – što rezultira živopisnim slikama profesionalnog nivoa. Njegova HDR tehnologija omogućava snimanje stvarnih boja i zamršenih detalja pri glatkih 60 kadrova u sekundi u punoj HD rezoluciji, čak i u okruženjima sa visokokontrastnim osvjetljenjem.

Značajan dodatak Facecam MK.2 je njegov ugrađeni zatvarač za privatnost, koji korisnicima pruža zgodan i siguran način da zaštite svoju privatnost jednostavnim pokretom. Redizajnirani nosač i kompaktna forma osiguravaju besprijekornu integraciju u bilo koju postavku, minimizirajući smetnje i održavajući jasnu vidljivost ekrana.

Štaviše, Facecam MK.2 uvodi novu funkciju pan-tilt-zoom, pružajući korisnicima preciznu kontrolu nad kadriranjem za optimalnu kompoziciju u hodu. Osim toga, kada je povezan preko USB 3.0, može snimati usporeni video visoke definicije pri impresivnih 120 sličica u sekundi u rezoluciji 720p, dajući bioskopski kvalitet različitim tipovima sadržaja.

Za više informacija posjetite stranicu proizvoda na ovom linku.

(IT mixer)