Zbog epidemije COVID-19, The Evolution Championship Series (EVO) neće održati svoj godišnji događaj u Las Vegasu. Međutim, EVO 2020 prelazi na internet.

 

Svi će biti u mogućnosti da ovog ljeta, od 31. jula do 2. avgusta, gledaju The Evolution Championship Series (EVO) jer prelazi na internet format 2020. godine zbog epidemije koronavirusa. I pred toga ponudiće čitav niz turnira koji sadrže popularne borbene igre.

Serija Evolution Championship (Evo) predstavlja najveći i najdugovječniji turnir borbenih igara na svijetu. EVO okuplja najbolje iz cijelog svijeta na blistavoj izložbi vještine i zabave, dok se igrači i navijači okupljaju da bi u otvorenom formatu odali počast takmičarskom duhu i odredili šampiona.

Na EVO 2020 planira se predstaviti Dragon Ball FighterZ, Super Smash Bros. Ultimate, Tekken 7, Soul Calibur VI, Street Fighter V: Champion Edition, Marvel vs. Capcom 2 i drugi naslovi.

https://www.youtube.com/watch?v=fnxjYTePJDI&feature=emb_logo

Godišnje se na hiljade profesionalnih igrača i obožavalaca okupi za EVO. To se neće dogoditi 2020. godine. Ali, organizacija koja se nalazi iza događaja vjerovatno planira da se vrati u Las Vegas 2021. ili 2022. Niko ne zna u kom će se pravcu kretati svjetska pandemija u narednim mjesecima zato su mnoge kompanija i organizacije koje održavaju godišnje događaje tokom kalendarske godine spremne da do 2021. godine budu samo u internet formatu.

Pored EVO-a, industrija igara izgubila je zbog pandemije najveći gejming događaj E3 2020 o čemu je IT mixer već pisao. IGN će, međutim, biti domaćin „Summer of Gaming“ u junu. Dok će Summer Game Fest, nova „svečanost video igara“ za cijelu industriju trajati od maja do avgusta. Donosiće „nove vijesti, događaje u igri i besplatan sadržaj koji se može igrati“ od kompanija širom industrije igara tokom cijele sezone.

Tako da igrači širom svijeta mogu da uživaju u tome što se popularni događaji poput EVO i E3 drastično razlikuju u 2020. godini.

(IT mixer)

 

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.