Kolaps u Facebook-u: Zaposleni ne mogu u kancelarije, skoro ništa im ne radi

 

Facebook nije pao samo za korisnike, kao i njegove „sestre“ Instagram, Whatsapp i Messenger – pao je i za zaposlene u toj kompaniji.

Zaposleni u kompaniji Facebook ne mogu da uđu u pojedine kancelarije jer im ne rade elektronske značke, a mogu da koriste samo pojedine računarske programe u toj firmi.

Društvene mreže Facebook , Instagram, kao i servisi za dopisivanje Whatsapp i Messenger cijelo popodne ne rade. Iz ove kompanije nisu objavili o čemu se radi, osim šturog saopštenja da su je problem i da rade na tome da ga što pre riješe.

Međutim, novinarka New York Times-a Sheera Frenkel, specijalizovana za tehnologiju, napisala je na Twitter-u da je razgovarala sa zaposlenima u Facebook-u. Oni su joj rekli da nisu mogli da uđu u zgradu jer im ne rade elektronske identifikacione značke.

Ryan Mac, novinar ovog lista, takođe je naveo da u kompaniji ne rade interni programi i alati, kao i platforme za komunikaciju. On je objasnio da su mu zaposleni u Facebook-u rekli kako niko ne može ništa da radi u sjedištu kompanije.

Njegov tvit retvitovao je i New York Times, koji je takođe objavio ove nezvanične informacije svojih novinara.

Prema pisanju NBC News-a, zaposleni u Whatsapp-u navode kako im ne radi nijedan program, osim email-a i kalendara.

Pristup konferencijskim salama bio im je onemogućen jer se otključavaju preko tableta koji je povezan na internet.

Dok su druge aplikacije za razmjenu poruka i društvene mreže pale, aplikacija i javni kanal za dopisivanje Telegram i dalje radi nesmetano.

(Sputnik news)

 

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.