Facebook testira Instagram funkciju Popular Photos za svoju platformu

 

Iako su Facebook, WhatsApp i Instagram vrlo različite platforme jedna od druge, tokom godina vidjeli smo kako Facebook pokušava isprobati i uvesti slične karakteristike u svaki od svojih proizvoda. Na primjer, Stories je jedna od funkcija koju smo vidjeli da se primjenjuje u sve tri aplikacije.

Sada se čini da bi Facebook mogao biti zainteresovan da pozajmi Instagram funkciju „Popular Photos„. U slučaju da niste primijetili, Facebook je nedavno proveo test u kojem ako dodirnete fotografiju s News Feed-a, možda ste primijetili da na dnu ima više fotografija koje je društvena mreža smatrala popularnim.

Pročitajte još: Novi detalji o zabrani političkih oglašavanja na Twitter mreži

Nismo sigurni kako Facebook određuje koje će se fotografije ovdje prikazati, ali u osnovi biste mogli nastaviti skrolati i gledati fotografije. Facebook je TechCrunch-u potvrdio da su zaista testirali tu karakteristiku i da je test od tada završen. Kompanija također napominje da planiraju u budućnosti obaviti više ažuriranih testova, ali nisu bili sigurni da će zapravo potvrditi hoće li se ta funkcija u potpunosti koristiti u budućnosti.

Treba istaknuti da Facebook svako malo provodi testove na nove funkcije, pa je teško reći da li će Instagram funkcija Popular Photos na kraju zaživiti na njihovoj platformi.

(Ubergizmo)

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.